Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός παρέδωσε το στέμμα του στο πόλο γυναικών

Ο Ολυμπιακός παρέδωσε το στέμμα του στο πόλο γυναικών

Μετά από δύο συνεχόμενους τίτλους, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού παρέδωσε σήμερα το “ στέμμα” της πρωταθλήτριας Ευρώπης, χωρίς να φτάσει καν ως το final-4 του Champions League.

Το συγκρότημα του Αλεξάνταρ Τσίριτς ηττήθηκε και στον δεύτερο προημιτελικό από τη Ματαρό, αυτή τη φορά στην Ισπανία, με 15-12 και για πρώτη φορά από το 2018 δεν θα δώσει το «παρών» στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Αξιοσημείωτο στοιχείο του αγώνα είναι ότι η ελληνική ομάδα χρεώθηκε με 16 ποινές, έναντι 7 των γηπεδούχων, και έχασε από πολύ νωρίς δύο βασικές παίκτριες (Μαργαρίτα και Ελευθερία Πλευρίτου) που συμπλήρωσαν τρεις αποβολές.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στα πρώτα τέσσερα λεπτά να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (9-11), με δύο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου, αλλά η ισπανική ομάδα αντέδρασε με σερί 3-0 και πέρασε μπροστά 3-2, με δύο διαδοχικά τέρματα της Φαν ντε Κράατς.

Οι δύο αδελφές Πλευρίτου, Ελευθερία και Βάσω, κρατούσαν «ζωντανές» τις «ερυθρόλευκες» ελπίδες, όμως η τρίτη της οικογένειας, η αρχηγός Μαργαρίτα, αποβλήθηκε με τρεις ποινές ήδη από το δεύτερο λεπτό της δεύτερης περιόδου. Η Ματαρό εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία και προηγήθηκε 7-5 και 9-7 στο ημίχρονο, με την άμυνα του Ολυμπιακού να αδυνατεί να βρει λύσεις.

Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, με τη Διαμαντοπούλου να παίρνει τη θέση της Σταματοπούλου στην εστία, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας ισοφάρισαν 9-9 με πέναλτι της Ελευθεριάδου και γκολ της Σιούτη, αλλά αμέσως μετά έχασαν με τρίτη αποβολή και την Ελευθερία Πλευρίτου.

Η Ματαρό με δύο τέρματα της Κέστελι και ένα της Φαν ντε Κράατς ξέφυγε με 12-9 και έφτασε τη συνολική διαφορά στο +5, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση στο final-4 για δεύτερη φορά στην ιστορία της.
Τα οκτάλεπτα: 4-4, 5-3, 3-3, 3-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΤΑΡΟ (Ντάνι Μπαγιάρτ): Σάντσεθ, Μορέλ, Φαν ντε Κράατς 5, Γκουάλ, Σέβενιχ, Κέστελι 4, Καμπράι, Νόγκε 2, Αβένιο, Μπερτράν 1, Εσπάρ 3, Κλαβέρια, Καρμόνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 2, Τριχά 1, Ξενάκη 2, Σιούτη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις