Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Κάρλος Καρβαλιάλ: «Η προτεραιότητα είναι να ενώσουμε την ομάδα»

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Κάρλος Καρβαλιάλ: «Η προτεραιότητα είναι να ενώσουμε την ομάδα»
Eurokinissi

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ είναι από το μεσημέρι της Τρίτης (05.12) ο νέος προπονητής της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρουσιάστηκε από τους Πειραιώτες, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας και τόνισε πως είναι έτοιμος να κάνει αλλαγές στην ομάδα.

Η παρουσίαση τον Κάρλος Καρβαλιάλ από τον Ολυμπιακό ακολούθησε αυτής του νέου αθλητικού διευθυντή της ομάδας, Πέδρο Άλβες.

Κατά τις πρώτες του δηλώσεις, ο 58χρονος Πορτογάλος προπονητής τόνισε ότι γνωρίζει το «μεγαλείο και το μέγεθος» του Ολυμπιακού, εκθείασε τους οπαδούς που στήριξαν την ομάδα στο Βόλο -μετά τη βαριά ήττα στο Φράιμπουργκ- και μίλησε για αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει από… χθες στην ομάδα.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ αναφέρθηκε στο διάστημα που θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός για να αλλάξει εικόνα, αλλά και σ τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθούν.

Τα όσα είπε ο Κάρλος Καρβαλιάλ στην παρουσίασή του:

“Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και επιστρέφω στην Ελλάδα. Κι εγώ κι οι συνεργάτες μου γνωρίζουμε το μέγεθος του Ολυμπιακού, ξέρουμε ότι είμαστε μία από τις σημαντικότερες ομάδες, του κόσμου, το πιστεύουμε και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό.

Το γεγονός ότι μετά από μία βαριά ήττα στην Ευρώπη 6.000 φίλοι του Ολυμπιακού τον ακολούθησαν στον Βόλο για να παρακολουθήσουν τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος, είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγαλείου του. Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό.

Βρισκόμαστε εδώ για να κερδίσουμε, για να αγωνιστούμε με τον καλύτεροι δυνατό τρόπο και στις τρεις διοργανώσεις που ο Ολυμπιακός παίρνει μέρος. Όλα είναι ανοιχτά κι όλα είναι πιθανά να συμβούν.

Εύχομαι ο κόσμος μας να συνεχίσει να βρίσκεται μαζί μας, όπως μας ακολούθησε στον Βόλο, να το κάνεις και στο επόμενο ματς του πρωταθλήματος, αλλά και σε όλες τις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε τη Θύρα 7 και τον κόσμο του Ολυμπιακού στο πλευρό μας, γιατί μόνο ενωμένοι, μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τους στόχους μας. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε πραγματικά να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα των φιλάθλων μας και μόνο μαζί τους, με τη δική τους στήριξη θα τα καταφέρουμε”.

Για το αν θα τον βοηθήσει το πέρασμά του από την Ελλάδα να προσαρμοστεί καλύτερα: “Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια κι έχω περάσει από ομάδες που η πίεση ήταν πολύ μεγάλη, όπως είναι πάντα και στον Ολυμπιακό. Ομάδες όπως η Μπράγκα, η Σπόρτινγκ, η Μπεσίκτας, που οι φίλαθλοι απαιτούν πάντα τις νίκες, έτσι έχω συνηθίσει πώς είναι να βρίσκομαι σ’ έναν σύλλογο που πάντα θέλει να κερδίζει κι αυτός είναι ο στόχος: η ομάδα να κερδίζει, να παίζει καλά, οι φίλαθλοι να είναι ικανοποιημένοι και τα αποτελέσματα να είναι αυτά που θέλουμε.

Μετά από το περάσαμε μας από τη Σουάνσι αποφασίσαμε για δικούς μας λόγους να μην δουλέψουμε για ένα μικρό διάστημα, γιατί θέλαμε να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματά. Στη συνέχεια αναλάβαμε ομάδες, οι οποίες ήταν γεμάτες επιτυχίες. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε τώρα στον Ολυμπιακό, να συνεχίσουμε την πορεία μας με επιτυχίες. Θέλουμε να κερδίσουμε τελικούς, να πάρουμε τίτλους, ακριβώς όπως κάναμε στις τελευταίες ομάδες που περάσαμε, τη Ρίο Άβε, την Μπράγκα.

Για τις αγωνιστικές προκλήσεις και πόσο θα χρειαστεί για να δει την ομάδα που θέλει: “Η υποχρέωση να κερδίζουμε πάντα υπάρχει. Έχω μεγάλη εμπειρία, σε πολλά και διάφορα πρωταθλήματα, οπότε το μόνο που θα πω είναι οι αλλαγές να γίνουν… χθες , οι αλλαγές πρέπει να γίνονται σύντομα. Ο πρώτος στόχος είναι να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι που έρχεται”.

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν: “Η προτεραιότητα είναι να ενώσουμε την ομάδα. Να είμαστε όλοι μαζί όπως και οι οπαδοί. Όταν ενωθούμε μπορούμε να γίνουμε μία μεγάλη δύναμη”.

Για το τι στοιχεία θα έχει ο Ολυμπιακός του Καρβαλιάλ: “Θα ήθελα να ευχηθώ αρχικά ό,τι καλύτερο στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Προφανώς έχουμε σκοπό να κάνουμε αλλαγές κι η ομάδα να αποκτήσει ένα στιλ παιχνιδιού που θέλουμε . Όλα αυτά όμως θέλουν χρόνο. Επομένως, θα πρέπει παράλληλα η ομάδα να κερδίζει. Σίγουρα μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν κάποιες αλλαγές με σκοπό να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα και τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν όλες οι αλλαγές για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε όλα μας τα παιχνίδια. Ωστόσο, οι ομάδες που συνήθως προπονώ είναι κυρίως επιθετικές, που βάζουν πολλά γκολ, αμύνονται πολύ καλά κι οι παίκτες των ομάδων διανύουν την καλύτερη εποχή της καριέρας τους. Αυτό επομένως θέλουμε και στον Ολυμπιακό. Να παίζουμε καλά, οι φίλαθλοί μας να είναι ικανοποιημένοι από το θέαμα, να βάζουμε πολλά γκολ, να έχουμε πολύ καλή επιθετική ομάδα, αλλά να είμαστε και παρά πολύ καλοί αμυντικά.

Για την πορεία μετά την Αγγλία: “Είναι αλήθεια ότι μετά το πέρασμα από την Αγγλία άλλαξε η φιλοσοφία κι ο τρόπος που σκεφτόμασταν. Το παιχνίδι έγινε πιο ελκυστικό στους παίκτες, άλλαξε το στιλ κι ο τρόπος παιχνιδιουύ”.

Για το τι θα αλλάξει άμεσα: “Η προτεραιότητα είναι να ενώσουμε την ομάδα. Να είμαστε όλοι μαζί όπως κι οι οπαδοί να είναι δίπλα μας. Άμυνα μαζί, επίθεση μαζί. Όταν ενωθούμε όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μία πάρα πολύ μεγάλη δύναμη”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις