Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τιμοτέους Πούχατς

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τιμοτέους Πούχατς
ΦΩΤΟ paobc.gr

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη συμφωνία με την Ουνιόν Βερολίνου για την απόκτηση του Τιμοτέους Πούχατς και ανακοίνωσε τον Πολωνό αριστερό μπακ.

Ο Πούχατς είναι έτσι κι επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού, στον οποίο θα αγωνιστεί ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ώστε να καλύψει το κενό του Κριστιάν Γκάνεα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας λόγω του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ένταξη στο ρόστερ, υπό τη μορφή δανεισμού, του Τιμοτέους Πούχατς. Ο Πολωνός μπακ ανήκει στη γερμανική Ουνιόν Βερολίνου, με την οποία συμφωνήθηκε ο δανεισμός του έως τον Ιούνιο του 2023.

Ο Τιμοτέους Πούχατς γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1999 στην πόλη Σουλεκόβ της Πολωνίας. Ξεκίνησε στην ακαδημία της Ζιέλονα Γκόρα και από εκεί πήγε στην ακαδημία της Λεχ Πόζναν. Στα 17 του έκανε ήδη προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, ενώ στα 18 του έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο. Το ίδιο διάστημα κλήθηκε στην κάτω των 19 ετών εθνική ομάδα.

Τον Ιανουάριο του 2018 δόθηκε δανεικός στη Ζαγκλέμπιε Σόσνοβιετς, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Πολωνίας. Το καλοκαίρι του 2018 η Λεχ Πόζναν τον έδωσε δανεικό στην Κατοβίτσε και τελικά στα 20 του γύρισε για να πάρει φανέλα βασικού. Με τη Λεχ έπαιξε δύο σεζόν, πήρε συμμετοχές στους ομίλους του Europa League και κέρδισε μια θέση στην εθνική Πολωνίας.

Το καλοκαίρι του 2021 η γερμανική Ουνιόν Βερολίνου τον αγόρασε από την Λεχ Πόζναν. Έπαιξε στους αγώνες του Europa Conference League, όμως δεν βρήκε χώρο στους αγώνες της Μπουντεσλίγκα. Έτσι τον Ιανουάριο του 2022 δόθηκε δανεικός στην τουρκική Τράμπζονσπορ, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Τουρκίας.

Το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε στο Βερολίνο, όμως και πάλι δεν βρήκε θέση βασικού.

Καλωσορίζουμε τον Τιμοτέους στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις