Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

O Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο

ΦΩΤΟ REUTERS

Περισσότερο με προπόνηση, παρά με αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ έμοιαζε η χθεσινή μάχη του  Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα. Αυτό, όμως, δεν οφείλεται τόσο στους “μπλαουγκράνα”, όσο στους “πράσινους” που δεν αντιστάθηκαν στην υπερ-ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Πριν τον αγώνα, κανείς δεν είχε την απαίτηση από τους “πράσινους” να πάρουν αποτέλεσμα μέσα στο Κάμπ Νου, όμως η εικονα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν άθλια και η  ευθύνη για την “πεντάρα” πέφτει πάνω στους παίκτες και το τεχνικό τιμ.

Πω πω μια Μπάρτσα! – Παραδόθηκε με 5-1 ο ΠΑΟ

Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια έμοιαζαν τρομαγμένοι. Ο Κοζανίτης τεχνικός έλεγε προχθές ότι δεν πρέπει να γίνονται λάθος πάσες στο κέντρο, να μη χάνονται μπάλες…αλλά αυτό θα γινόταν αν οι ποδοσφαιριστές του προσπαθούσαν να έχουν κατοχή της μπάλας. Να είναι ψύχραιμοι. 

Ο Παναθηναϊκός δεν μάρκαρε. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι “πράσινοι” χρεώθηκαν μόλις με μια κίτρινη κάρτα, αυτή του Καραγκούνη μετά το 4-1, αν και η άποψη ότι ο ΠΑΟ δεν μάρκαρε, δεν είναι απόλυτα ακριβής. 
Οι “πράσινοι” δεν κοίταζαν κάν τους παίκτες του Πέπε Γκουαρντιόλα, οι οποίοι αλώνιζαν στον αγωνιστικό χώρο του “Καμπ Νου”, κάνοντας πάρτυ.

Μέσι: “Είμαι τσαντισμένος με τον εαυτό μου…”

Tα στατιστικά είναι ντροπιαστικά. Η κατοχή της μπάλας για τη Μπαρτσελόνα  αγγιξε το εξωπραγματικό 74%.  Οι ολοκληρωμένες ευκιρίες για την ελληνική ομάδα ήταν μόλις μία…το γκολ του Γκοβού, τη στιγμή που η ομάδα της Βαρκελώνης είχε 13/23 σούτ. Όσον αφορά στις πάσες που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι αστέρες της Μπαρτσελόνα…ήταν 792, που αποτελεί και νέο ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι μόνοι που διασώθηκαν από τον Παναθηναϊκό ήταν οι Γκοβού και Τζόρβας. Ο Γάλλος, πέρα από το γκολ του, προσπάθησε και μάρκαρε ψηλά, έτρεξε και πρόσφερε βοήθειες στον Μαρίνο. Ο τερματοφύλακας του “τριφυλλιού” απέκρουσε το πέναλτι του Μέσι και έσωσε την εστία του από διψήφιο αριθμό γκολ.

Και στα 5 γκολ που δέχθηκε ο Τζορβας,ήταν αδύνατον να αντιδράσει, καθώς πέρα από το διαστημικό τρόπο με τον οποίο έπαιζε ο Μέσι και η παρέα του, οι συμπαίκτες του δεν του έδωσαν καμία κάλυψη στην άμυνα.

“Θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε ίσως καλύτερα αν ανεβαίναμε λίγο πιο ψηλά κι όχι να αμυνόμασταν τόσο πολύ. Είναι ένας αντίπαλος που έχει μία ομοιογένεια τρομακτική. Διαθέτει ποδοσφαιριστές που έχουν τρομακτική ποιότητα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ομάδα που μπορεί να τους σταματήσει. Είναι μία ήττα εντός προγράμματος, όμως είναι και μία βαριά ήττα, που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί”, δήλωσε ο Τζόρβας.

Απών με όλη τη σημασία της λέξης ήταν ο Λέτο. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν έκανε τίποτα απολύτως για να σταματήσει ή στω να περιορίσει το Ντάνι Άλβες και είχε αφήσει εντελώς μόνο του τον Βύντρα. Όταν άρχισε να…κινείται κάπως στον αγωνιστικό χώρο, τα πάντα είχαν πάρει την πορεία τους.

Όσον αφορά στο Νίκο Νιόπλια, αρκέστηκε στο να βάλει πίσω του την ήττα. Στη συνέντευξη τύπου, δικαιολόγησε τα αδικαιολόγητα, επικαλούμενος την…”διαγαλαξιακή” καταγωγή της Μπάρτσα.

“Δεν ξέρω αν η Μπαρτσελόνα είναι από άλλο πλανήτη, αλλά είναι σίγουρα ένα επίπεδο πάνω από πολλές ομάδες του πλανήτη. Στο χρονικό σημείο που παίξαμε με την Μπαρτσελόνα, δεν είχαμε πολλά παιχνίδια στα πόδια μας. Αυτό βοήθησε να φτάσει σε τόσο εύκολη νίκη η Μπαρτσελόνα. Είναι βαριά ήττα, αλλά για εμάς ο στόχος είναι να είμαστε στον επόμενο γύρο στις 7 Δεκεμβρίου το βράδυ”.

Σε ο,τι αφορά την ανυπαρξία της ομάδας του στο τρέξιμο και το μαρκάρισμα, τόνισε: 
“Δεν είναι το να τρέχεις και να μαρκάρεις. Το δύσκολο είναι να κρατάς την μπάλα. Και δεν μπορούσαμε να την κρατήσουμε. Δεχτήκαμε το γκολ στην επόμενη φάση από το γκολ του Γκοβού. Θα μπορούσαμε να μην το δεχθούμε και να προκαλέσουμε μία ανησυχία στην Μπαρτσελόνα. Να περνούσε ο χρόνος και να μας έδινε αυτοπεποίθηση, αλλά και να επηρέαζε την ψυχολογία της Μπαρτσελόνα. Το να χάσεις από την Μπαρτσελόνα δεν είναι πρόβλημα, όμως το σκορ μπορεί να σε επηρεάσει. Πρέπει να το ξεπερνάς και να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε