Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός δεν ξέχασε τον Γιάννη Κυράστα: «18 χρόνια τώρα ο Απρίλιος ξεκινάει θλιμμένα»

Ο Παναθηναϊκός δεν ξέχασε τον Γιάννη Κυράστα: «18 χρόνια τώρα ο Απρίλιος ξεκινάει θλιμμένα»
Intime.gr

Ο Γιάννης Κυράστας “έφυγε” από τη ζωή την Πρωταπριλιά του 2004, σε ηλικία 53 ετών και ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον πρώην ποδοσφαιριστή αλλά και προπονητή του “τριφυλλιού”.

Δυστυχώς, δεν ήταν ψέμα. Πριν από 18 χρόνια, την Πρωταπριλιά του 2004, η είδηση του θανάτου του Γιάννη Κυράστα -από σοβαρό πρόβλημα υγείας, λόγω της νόσου Φουρνιέ- βύθιζε στη θλίψη τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το άθλημα στη χώρα μας δεν έχασε μόνο έναν ικανό προπονητή, αλλά ΄και έναν σπουδαίο άνθρωπο που αποτελούσε πρότυπο ηθικής.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Ολυμπιακό, αλλά λατρεύτηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού, ομάδα που.. υπηρέτησε και σαν προπονητής, οδηγώντας την σε μεγάλες επιτυχίες στο Champions League.

Με την ερυθρόλευκη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά σε 223 αγώνες και κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα. Με τo τριφύλλι στο στήθος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας (1984,1986) και τρία Κύπελλα (1982, 1984, 1986), ενώ ήταν και μέλος της ομάδας των “πρασίνων”, στην πορεία μέχρι τους «4» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1985).

Η μοίρα τον έφερε να ακολουθήσει την προπονητική και να καθίσει -και- στον πάγκο του Παναθηναϊκού (δυο φορές), παίρνοντας μάλιστα και τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή, σε ψηφοφορία των αρχηγών των ομάδων, το 1999.

Επί των ημερών του, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε επιθετικό και καλό ποδόσφαιρο, πραγματοποιώντας  εντυπωσιακή διαδρομή, μέχρι τα προημιτελικά του Champions League!

Δυο μήνες μετά το θάνατο του, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός σήκωνε το “νταμπλ”, το σύνθημα «αυτή η κούπα, θα φτάσει στ’ άστρα για τον Γιάννη τον Κύραστα» στον εορτασμό για την επιτυχία της ομάδας, δόνησε το “Απ. Νικολαΐδης”.

Ο Παναθηναϊκός δεν ξέχασε ούτε σήμερα (01.04.2022) τον Γιάννη Κυράστα. “18 χρόνια τώρα ο Απρίλιος ξεκινάει θλιμμένα. Ο Γιάννης Κυράστας έφυγε νωρίς από τη ζωή. Πρόλαβε να προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής (με δύο θητείες). Θα ζει για πάντα στη μνήμη μας…” αναφέρει η “πράσινη” σε ανάρτηση της στα social media.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις