Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο κι ανεβαίνει (video)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο κι ανεβαίνει (video)

Ο Παναθηναϊκός συνδύασε με νίκη την επιστροφή του στη Λεωφόρο, ύστερα από 2,5 χρόνια. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έδωσε συνέχεια στην ανοδική της πορεία, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, για τη 12η αγωνιστική της Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι “πράσινοι” για πρώτη φορά πανηγυρίζουν τρεις σερί νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, μιας κι έχουν προηγηθεί τα τρίποντα κόντρα σε Παναιτωλικό κι ΑΕΚ, εδραιώνοντας την παρουσία τους στην πρώτη πεντάδα.

Σκόρερ για το “τριφύλλι”, το οποίο ήταν ανώτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ήταν ο Βιγιαφάνες με πέναλτι κι ο Αϊτόρ.

Προσπάθησε ο ΠΑΣ Γιάννινα να μειώσει το σκορ, αλλά στάθηκε άτυχος, μιας κι είχε δοκάρι με τον Σάλιακα.

 

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Οι Ηπειρώτες πίεζαν ψηλά τους “πράσινους”, οι οποίοι μπήκαν μουδιασμένα.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές μετά το πρώτο τέταρτο, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία τους με το πλασέ του Μαουρίσιο στο 19’ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 29’ από πολύ ωραία συνεργασία των «πράσινων», ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε ωραία σέντρα στον Μακέντα που έπιασε την κεφαλιά, με τον Σάλιακα να ανακόπτει την πορεία της μπάλας με το χέρι. Ο Βιγιαφάνιες (αφού πρώτα εξετάστηκε η φάση στο VAR κι ο Παπαδόπουλος έδειξε κίτρινη κι όχι κόκκινη στον αμυντικό του ΠΑΣ) ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 33’.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να αντιδράσει και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 44′, αλλά ο Διούδης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κάργα.

Στο 45′ ο Παναθηναϊκός έχασε μία απίθανη ευκαιρία. Έπειτα από φοβερή κυκλοφορία, ο Ζαγαρίτης έβγαλε πολύ ωραία ασίστ στον Χατζηγιοβάνη, όμως οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων έδιωξαν την τελευταία στιγμή, με τον Έλληνα άσο να μην προλαβαίνει να κάνει από κοντά το 2-0.

Ότι δεν κατάφερε ο Χατζηγιοβάνης, το έκανε ο Αιτόρ στο 59′, ο οποίος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με ωραίο σκαφτό πλασέ.

Μετά το 2-0, οι «πράσινοι» κατέβασαν ταχύτητα κι έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΣ να γίνει απειλητικός.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν τρεις φορές. Πρώτα με τον Πίρσμαν στο 74’, με τον Διούδη να διώχνει σωτήρια με τα πόδια και τον Σένκεφελντ να πέφτει με αυτοθυσία στο δεύτερο πλασέ του Σιόντη.

Στο 78’ ο Σάλιακας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σερπέζη και με δεξί «κεραυνό» τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Διούδη, με τον Ελευθεριάδη να χάνει σε δεύτερο χρόνο την ευκαιρία να μειώσει, στέλνοντας άουτ η μπάλα με προβολή αν κι ανενόχλητος.

Στο 80’ ο Σιόντης δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Διούδη, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): 
Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (46’ Αϊτόρ), Κουρμπέλης (72’ Σερπέζης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (81’ Καρλίτος), Μακέντα (90’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (72’ Εμμανουηλίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάργας (46’ Καρτάλης), Κάστρο (83’ Δούμτσης), Σιόντης, Μπρένερ (60’ Νάουμετς), Παμλίδης, Ελευθεριάδης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις