Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

«Ο Παναθηναϊκός θα γίνει ξανά όπως παλιά» δήλωσε ο Μακέντα

«Ο Παναθηναϊκός θα γίνει ξανά όπως παλιά» δήλωσε ο Μακέντα
ΦΩΤΟ intime

Μετά από μία περίοδο εκτός αγωνιστικής δράσης με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο, ο Φεντερίκο Μακέντα έχει επιστρέψει σε καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι ξανά ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού.

Ο Ιταλός επιθετικός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη ζωή του στους “πράσινους” εντός κι εκτός γηπέδου και τόνισε ότι η ομάδα έχει αρχίσει να βρίσκεται και πάλι στη σωστή κατεύθυνση, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του. Παράλληλα, θυμήθηκε και την περίοδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ιταλία.

Οι δηλώσεις του Μακέντα

Για τη ζωή στον Παναθηναϊκό εντός κι εκτός γηπέδων:

«Εκτός γηπέδων η ζωή είναι όμορφη. Ζούμε σε μία σημαντική πόλη για την Ελλάδα, την Αθήνα. Έχουμε στην κυριολεξία τα πάντα, είμαστε κοντά στη θάλασσα και όλα είναι όμορφα. Εντός γηπέδων, επίσης όλα είναι πολύ καλά. Το πρωτάθλημα είναι  ανταγωνιστικό. Η ομάδα είναι σημαντική και οργανωμένη, με σπουδαία ιστορία. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν επανέρθει στη σωστή κατεύθυνση. Σε μερικά χρόνια, θεωρώ ότι όλα θα έχουν γίνει όπως παλιά».

Για μια πιθανή επιστροφή στην Ιταλία:

«Δεν ξέρω, ποτέ μην λες ποτέ. Σίγουρα δεν θα επέστρεφα στη Serie B. Τώρα έχω βρει ένα τόσο ιδανικό περιβάλλον που για να το αφήσω, θα πρέπει να πάρω μεταγραφή σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Μετά από αρκετές αρνητικές εμπειρίες, σε προσωπικό επίπεδο, στον Παναθηναϊκό βρήκα ξανά τον εαυτό μου».

Για την πρώτη σου μέρα στην ακαδημία της Γιουνάιτεντ:

«Η πρώτη μου μέρα ήταν μια καταστροφή. Ήμουν 16 χρονών και μου νοίκιαζαν ένα σπίτι. Ήταν στη μέση του καλοκαιριού και έβρεχε πολύ. Από την επόμενη μέρα κιόλας άρχισα να προπονούμε και είδα μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ζούσα στη Λάτσιο. Το παρθενικό μου γκολ με την Άστον Βίλα το έβαλα με το ένστικτο. Σε εκείνο το παιχνίδι προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ξεπεράσουμε το μειονέκτημα πουν είχαμε».

Για την πρώτη συνάντηση με τον Φέργκιουσον:

«Τον συνάντησα την πρώτη μέρα αφότου φτάσαμε στην Αγγλία. Το άτομο που μας πήγε στο προπονητικό κέντρο μας σύστησε  αμέσως στον Φέργκιουσον.  Σκεφτείτε ότι φάγαμε όλοι μαζί για να νιώσουμε οικεία. Για μένα ήταν κάτι ξεχωριστό, διότι στη Λάτσιο δεν προπονούμασταν καν στο ίδιο μέρος με την πρώτη ομάδα. To να βλέπεις από κοντά τους πρωταθλητές ήταν συναρπαστικό».

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις