Site icon NewsIT

Ο Παναθηναϊκός θα λάβει 300.000 ευρώ για τα “τροφεία” του Αποστολάκη

08.05.2020 | 22:43
Ο Παναθηναϊκός θα λάβει 300.000 ευρώ για τα “τροφεία” του Αποστολάκη

Ο Παναθηναϊκός δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Κώστα Αποστολάκη και έτσι αυτός υπέγραψε στο ΑΠΟΕΛ ως ελεύθερος, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να βάλει στα ταμεία του ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ από το ΑΠΟΕΛ, τα οποία και αφορούν τα “τροφεία” του ποδοσφαιριστή, ο οποίος και ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Τριφυλλιού.

Ο Αποστολάκης εντάχθηκε στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2014 σε ηλικία 15 ετών και έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα τον Οκτώβριο του 2018, στο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Τα «τροφεία εκπαίδευσης» που δικαιούται και πρέπει να λάβει ο Παναθηναϊκός από τον κυπριακό σύλλογο, δεδομένου ότι ο Αποστολάκης είναι κάτω των 23 ετών (στις 28 Μαΐου «κλείνει» τα 21) προκύπτουν αναλογικά από τα εξής: α) Είναι ποδοσφαιρικό «προϊόν» της Ακαδημίας του «τριφυλλιού» στην οποία εντάχθηκε το 2014, άρα έχει έξι «γεμάτες» σεζόν «εκπαίδευσης» στον Παναθηναϊκό. β) Έχει 20 διεθνείς συμμετοχές με τις «μικρές» εθνικές ομάδες κι έναν αριθμό συμμετοχών στην ανδρική ομάδα. γ) Ο ΑΠΟΕΛ συμμετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης και μέρος του market pool που πληρώνεται ο κυπριακός σύλλογος από την UEFA, προβλέπεται πως πρέπει να καταβάλλεται σε περιπτώσεις παικτών «τύπου Αποστολάκη». Δηλαδή για νεαρούς παίκτες που αποκτήθηκαν ως «ελεύθεροι», αλλά είναι κάτω των 23 ετών.

Το ποσό που υπολογίζεται πως θα πρέπει να πληρώσουν οι πρωταθλητές Κύπρου ως «αποζημίωση» (compensation) αναμένεται να φτάσει λίγο πάνω από τις 300.000 Ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version