Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε τις αναμετρήσεις με τη Φενέρμπαχτσε

Ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε τις αναμετρήσεις με τη Φενέρμπαχτσε
Intime.gr

Με αφορμή την αυριανή (25.08.2020) αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν ένα μικρό αφιέρωμα με τις αναμετρήσεις του “δικέφαλου του Βορρά” κόντρα στους γείτονες. Η ιστορική πρόκριση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΠΑΟΚ στο κείμενο που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του και έχει τίτλο PAOK VS Turkey “… Η Μπεσίκτας θα είναι η δεύτερη ομάδα από τη γείτονα χώρα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το προηγούμενο ραντεβού με Τούρκους ξυπνά μόνο ευχάριστες αναμνήσεις.

Την σεζόν 2010-11 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε, αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League, τη Φενερμπαχτσέ για τα Play Offs του Europa League.

Η πρώτη αναμέτρηση έγινε στο γήπεδο της Τούμπας στις 19 Αυγούστου 2010, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 1-0 χάρη σε γκολ του Βιεϊρίνια στο 19ο λεπτό και κράτησε τη νίκη παρότι από το 57ο λεπτό αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω κόκκινης κάρτας (δεύτερη κίτρινη) του Βιτόλο.

Στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε στο Σουκρού Σαράτσογλου ο Μπελόζογλου ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, το οποίο έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της κανονικής διάρκειας και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί σημειώθηκε ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της ιστορίας του Δικεφάλου, με τον Μουσλίμοβιτς να βρίσκει δίχτυα στο 102ο λεπτό.

Αυτή η ισοπαλία έδωσε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ τώρα βρίσκει πάλι ομάδα από την Τουρκία στον δρόμο για την πρώτη του συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

ΠΑΟΚ – Φενερμπχτσέ 1-0

Play off Europa League

19 Αυγούστου 2010

Γήπεδο Τούμπας

ΓΚΟΛ: 19’ ΒιεϊρίνιαΚΟΚΚΙΝΗ: 57’ Βιτόλο (2η κιτρ.)

ΘΕΑΤΕΣ: 23.213

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντι, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια , Ίβιτς (77’ Φιλομένο), Σαλπιγγίδης (86’ Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς (60’ Σορλέν).

Φενερμπαχτσέ (Αϊκούτ Κοτσαμάν): Ντεμιρέλ, Λουγκάνο, Εκέρ, Αντρέ Σάντος, Γκονούλ, Ερκίν (70’ Χουρματσί), Άλεξ, Κρίστιαν Μπαρόνι, Σαχίν (80’ Ουνάλ), Τοπούζ, Σεντούρκ (45’ Νιάνγκ).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΕ – ΠΑΟΚ 1-1

Play off Europa League

26 Αυγούστου 2010

Γήπεδο Σουκρού Σαράτσογλου

ΓΚΟΛ: 50’ Μπελόζογλου – 102’ Μουσλίμοβιτς

ΘΕΑΤΕΣ: 39.863

Φενερμπαχτσέ (Αϊκούτ Κοτσαμάν): Ντεμιρέλ, Λουγκάνο, Αντρέ Σάντος, Μπίλισα, Γκονούλ, Μπελόζογλου (75’ Σαχίν), Άλεξ, Στοχ, Κρίστιαν Μπαρόνι (105’ Ουνάλ), Τοπούζ (91’ Χουρματσί), Νιάνγκ.

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντι (75’ Σνάουτσερ), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Σορλέν, Φωτάκης (91’ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια , Σαλπιγγίδης, Φιλομένο (83’ Μουσλίμοβιτς).”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις