Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Πάου Γκασόλ αποσύρθηκε από τη δράση

Ο Πάου Γκασόλ αποσύρθηκε από τη δράση

Ήταν γνωστό κι έγινε κι επίσημο. Ο Πάου Γκασόλ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (5/10) την απόσυρση του από τη δράση, βάζοντας τέλος στην άκρως επιτυχημένη μπασκετική του καριέρα σε ηλικία 41 ετών.

Ο θρύλος του ισπανικού μπάσκετ, Πάου Γκασόλ, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του σε μία ειδική συνέντευξη Τύπου, όπου έδωσαν το “παρών” όλοι όσοι έπαιξαν μαζί του κι έγραψαν ιστορία με την εθνική Ισπανίας.

Οι Χόρχε Γκαρμπαχόσα, Ρούντι Φερνάντεθ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Φελίπε Ρέγιες, Ραούλ Λόπεθ και Πάμπλο Λάσο ήταν μερικοί από αυτούς βρέθηκαν στο “αντίο” του Πάου Γκασόλ το απόγευμα της Τετάρτης.

Η τελευταία φορά που πάτησε παρκέ ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στην ήττα με 95-81 στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο από τις ΗΠΑ στις 3 Αυγούστου.

Ο Πάου Γκασόλ ήθελε να κλείσει την καριέρα του με την κατάκτηση της Euroleague με την Μπαρτσελόνα, αλλά η Εφές Αναντολού του χάλασε τα σχέδια στον περσινό τελικό της διοργάνωσης.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση έπειτα από τόσα χρόνια όμως είναι απαραίτητη… Πρέπει να αλλάξω πορεία. Ήθελα να αποσυρθώ απολαμβάνοντας το μπάσκετ και όχι με πατερίτσες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάου Γκασόλ.

Ο Ισπανός θρύλος ξεκίνησε κι ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, έχοντας μία λαμπρή πολυετή παρουσία στα παρκέ του NBA με Γκρίζλις, Λέικερς, Μπουλς, Σπερς και Μπακς.

Ο Πάου Γκασόλ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα NBA με τους Λέικερς (2009, 2010) και τρία πρωταθλήματα Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα, ενώ με την εθνική Ισπανίας σάρωσε όλα τα μετάλλια!

Τα μετάλλια με την Εθνική Ισπανίας

Ολυμπιακοί Αγώνες
2008 – Πεκίνο: ασημένιο
2012 – Λονδίνο: ασημένιο
2016 – Ρίο ντε Τζανέιρο: χάλκινο
Παγκόσμιο Κύπελλο
2006 – Ιαπωνία: χρυσό
EuroBasket
2009 – Πολωνία: χρυσό
2011 – Λιθουανία: χρυσό
2015 – Γαλλία: χρυσό
2003 – Σουηδία: ασημένιο
2007 – Ισπανία: ασημένιο
2001 – Τουρκία: χάλκινο
2017 – Τουρκία: χάλκινο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις