Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Πελέ επέστρεψε «σπίτι του»: Τεράστιες ουρές για το τελευταιο αντίο στον Βασιλιά

Ο Πελέ επέστρεψε «σπίτι του»: Τεράστιες ουρές για το τελευταιο αντίο στον Βασιλιά

Ο Πελέ έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη (29/12), βυθίζοντας στο πένθος τη Βραζιλιά αλλά και ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατα του Πελέ, εκατοντάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι αποτίουν φόρο τιμής στον Βραζιλιάνο θρύλο, περνώντας μπροστά από το φέρετρό του που βρίσκεται στο κέντρο του γκαζόν του γηπέδου των μεγάλων κατορθωμάτων του «Βασιλιά» του ποδοσφαίρου, στη Σάντος.

Οι πόρτες του γηπέδου Vila Belmiro, της Σάντος, άνοιξαν στις 15:00 ώρα Ελλάδας για το 24ωρο λαϊκό προσκύνημα στον Πελέ, με τους Βραζιλιάνους να δημιουργιούν τεράστιες ουρές, προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν.

Soccer Football – Death of Brazilian soccer legend Pele – Vila Belmiro Stadium, Santos, Brazil – January 2, 2023 Mourners queue to pay their respect to Brazilian soccer legend Pele, as his body lies in state on the pitch of his former club Santos’ Vila Belmiro stadium REUTERS/Amanda Perobelli

 
 

Δεκάδες στεφάνια, που στάλθηκαν από προσωπικότητες του ποδοσφαίρου όπως ο σταρ της Παρί ΣΖ, Νεϊμάρ ή ξένοι σύλλογοι όπως η Ρεάλ Μαδρίτης τοποθετήθηκαν γύρω από το φέρετρο, προστατευμένα κάτω από μια μεγάλη λευκή σκηνή.

Στο μεταξύ, τρία γιγάντια πανό τοποθετήθηκαν στις εξέδρες του σταδίου. Το ένα δείχνει τον Πελέ πλάτη φορώντας τη φανέλα «10», ενώ τα άλλα δύο έγραφαν «Ζήτω ο βασιλιάς» και «Πελέ 82 ετών».

Δείτε LIVE το λαϊκό προσκύνημα:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις