Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο… Πελέ των Παραολυμπιακών Αγώνων και ο “Φελπς της Βραζιλίας” [vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι άξιοι θαυμασμού! Από την Βραζιλία όμως ξεχωρίζουν δυο ονόματα, του Ζεφίνιο και του Ντανιέλ Ντίας.

Ο Ζεφίνιο έχει αφήσει στην… άκρη το ότι η φύση του στέρησε την όραση του και ντριμπλάρει τους αντιπάλους του σαν τους μεγάλους “μάγους” της “σελεσάο”.

Με δύο απίθανα γκολ χάρισε στη Βραζιλία την πρόκριση στον τελικό του ποδοσφαίρου και τη δυνατότητα να πανηγυρίσει το τέταρτο συνεχές χρυσό μετάλλιο.

Απ’ την άλλη, ο Βραζιλιάνος κολυμβητής Ντανιέλ Ντίας, πανηγύρισε στο Olympic Aquatics Stadium, το 13ο χρυσό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες,στα 50μ ύπτιο στην κατηγορία S5, με χρόνο 35,40 δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος του δεν ήταν αρκετός για να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά ικανός για να του χαρίσει το έβδομο χρυσό στο Ρίο και 13ο συνολικά στην καριέρα του, στους Παραολυμπιακούς.

Ο Ντίας είναι ένας εθνικός ήρωας, είναι ο Μάικλ Φελπς της Βραζιλίας και οι φίλαθλοι τον αποθεώνουν με κάθε ευκαιρία. Αυτό θα ήταν υπό πίεση για κάποιους, αλλά όχι για τον Ντίας.

“Προσπαθώ να απολαύσω τα πάντα. Αισθάνομαι ότι είναι θετική πίεση και μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα αυή και καθένα που βλέπει τους Αγώνες είτε στο γήπεδο είτε από την τηλεόραση. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερό μου στην πισίνα,” είπε. Για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους συμπατριώτες του , έκανε ένα γύρο του θριάμβου γύρω από την πισίνα τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε