Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Ράφα Ναδάλ συνεχίζει να «γράφει ιστορία» στο χώρο του τένις

Ο Ράφα Ναδάλ συνεχίζει να «γράφει ιστορία» στο χώρο του τένις
Reuters

Τα ρεκόρ του Ράφα Ναδάλ στο χώρο του τένις είναι εντυπωσιακά, εξίσου και οι επιδόσεις του στα κορτ. 866 εβδομάδες ανάμεσα στους κορυφαίους!

Ο Ράφα Ναδάλ, ο μοναδικός στα χρονικά του αθλήματος με 21 κατακτήσεις τίτλων Grand Slam, συμπλήρωσε σήμερα (25/04) 17 συναπτά έτη μετά την πρώτη του είσοδο στο τοπ 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο 35χρονος Ισπανός (νο4 στην παγκόσμια κατάταξη) απέχει το τελευταίο διάστημα από τους αγώνες εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού, ωστόσο, είναι ο μακροβιότερος τενίστας στην κορυφαία δεκάδα της ATP, καθώς από τις 25 Απριλίου 2005 (για τελευταία φορά βρέθηκε στο νο11 στις 18/04/2005), όταν εισήλθε για πρώτη φορά στο τοπ 10, μέχρι και σήμερα δεν έχει μείνει ποτέ εκτός από τη σχετική λίστα.

Από τότε -και παρά τα προβλήματα τραυματισμών που τον έχουν… χτυπήσει- δεν το έβαλε ποτέ κάτω πετυχαίνοντας κάτι που δεν το έχει επαναλάβει στο παρελθόν κανένας τενίστας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. 866 σερί εβδομάδες ανάμεσα στους κορυφαίους κι ο Ράφα Ναδάλ συνεχίζει να «γράφει ιστορία», βάζοντας τον… πήχη πολύ ψηλά, για όσους θα προσπαθήσουν να τον ξεπεράσουν.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις