Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ρομπέρτο Κάρλος επέλεξε το καλύτερο γκολ της καριέρας του και τον κορυφαίο παίκτη που αντιμετώπισε

Ο Ρομπέρτο Κάρλος επέλεξε το καλύτερο γκολ της καριέρας του και τον κορυφαίο παίκτη που αντιμετώπισε
ΑΠΕ

Νομίζετε ότι ο Ρομπέρτο Κάρλος θα διάλεξε για κορυφαίο του γκολ, τη συγκλονιστική εκτέλεση φάουλ που πέτυχε με τη φανέλα της Βραζιλίας κόντρα στην Γαλλία, στο Tournoi de France του 1997; Κάνετε λάθος. Ο θρυλικός μπακ επέλεξε μια άλλη… γκολάρα του, αλλά και τον παίκτη που τον δυσκόλεψε, όσο κανένας άλλος.

Ο Ρομπέρτο Κάρλος μας συνήθισε -κατά τη διάρκεια της καριέρας του- να πετυχαίνει κάποια εντυπωσιακά γκολ, κυρίως λόγο της δύναμης που έβαζε στα σουτ του αλλά και λόγω του φάλτσου, που έδινε “τρελή” πορεία στην μπάλα.

Σε μια απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε στο “Goal” -μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα- ο Ρομπέρτο Κάρλος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις.

Όταν ο θρύλος της Βραζιλίας ρωτήθηκε για το καλύτερο γκολ της καριέρας του, έκανε την έκπληξη: “Πιστεύετε ότι θα πω αυτό απέναντι στη Γαλλία, αλλά δεν θα το κάνω. Θα πω το γκολ που έβαλα απέναντι στην Τενερίφη με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η μπάλα θα πήγαινε άουτ, όμως κατάφερε να σκοράρω. Σίγουρα το γκολ απέναντι στη Γαλλία καθόρισε την καριέρα μου”.

Ο Ρομπέρτο Κάρλος αναφέρθηκε και στον κορυφαίο παίκτη που έχει αντιμετωπίσει, “σείχνοντας” τον Λουίς Φίγκο.

“Ο δυσκολότερος αντίπαλος που είχε ποτέ ήταν ο Φίγκο. Ήταν προκλητικός, έκανε πολλές ντρίμπλες, με προσέβαλε. Αστειεύομαι. Υπέφερα κάθε φορά που έπαιζα απέναντί του. Οπότε όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον έφερε στη Ρεάλ Μαδρίτης ήμουν πραγματικά ευγνώμον” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις