Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Σον Ντάις απολύθηκε από την Μπέρνλι μετά από 9,5 χρόνια

Ο Σον Ντάις απολύθηκε από την Μπέρνλι μετά από 9,5 χρόνια
Reuters

Την πόρτα της εξόδου είδε ο Σον Ντάις από τη διοίκηση της Μπέρνλι, μιας και θεωρήθηκε υπεύθυνος για την αγωνιστική «κατρακύλα» της ομάδας, η οποία πιθανότατα θα υποβιβαστεί από την Premier League.

«Τα αποτελέσματα της ομάδας είναι απογοητευτικά και αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά έπρεπε να την πάρουμε, ώστε στις τελευταίες αγωνιστικές να δώσουμε τη μάχη για την παραμονή μας στην κατηγορία», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Μπέρνλι, αναφερόμενη στην απόλυση του Σον Ντάις.

Ο 51χρονος προπονητής ήταν μέχρι σήμερα ο μακροβιότερος εν ενεργεία προπονητής της Premier League, έχοντας μείνει στον πάγκο της Μπέρνλι για 9,5 χρόνια.

Ανέλαβε τα ηνία τον Οκτώβριο του 2012, όταν η ομάδα βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία, την οδήγησε το 2014 στην άνοδο και από το 2016-17 οι “Clarets” μονιμοποιήθηκαν στα «μεγάλα σαλόνια», παρότι έχουν σταθερά ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στην κατηγορία. Αποκορύφωμα της πορείας τους υπό τον Ντάις ήταν η έβδομη θέση της σεζόν 2017-18 που τους έδωσε το εισιτήριο για το Europa League (αποκλείστηκαν στα πλέι-οφ από τον Ολυμπιακό).

Στο φετινό πρωτάθλημα η Μπέρνλι βρίσκεται στη 18η θέση με 24 βαθμούς σε 30 αγώνες, τέσσερις πίσω από την Εβερτον, ενώ την Κυριακή (17/4) αντιμετωπίζει στο Λονδίνο τη Γουέστ Χαμ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις