Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Σωτήρης Νίνης στην Κηφισιά

Ο Σωτήρης Νίνης στην Κηφισιά
kifisiafc.gr

“Κάτοικος” Βορείων προαστίων ο Σωτήρης Νίνης. Η Κηφισιά ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον 33χρονο μεσοεπιθετικό.

Η Κηφισιά είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Σωτήρη Νίνη. Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός, έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και υπέγραψε στους νεοφώτιστους της Super League.

Ο Νίνης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναθηναϊκό, κάνοντας το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 4 ημερών, σε αγώνα με αντίπαλο το Αιγάλεω, ενώ, στο διάστημα που ακολούθησε, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε αγώνα της Α΄ Εθνικής κι ο νεότερος που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Λίγες εβδομάδες μετά την ενηλικίωσή του, έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών -είχε προηγηθεί η παρουσία του στον τελικό του Ευρωπαϊκού Νέων με την Εθνική, διοργάνωση στην οποία αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το νταμπλ το 2010, ενώ το 2012 μεταγράφηκε στην Ιταλία και την Πάρμα, όπου κατέγραψε 15 συμμετοχές. Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε ως δανεικός στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ (23 συμμετοχές), για να επιστρέψει στο «τριφύλλι» τον Ιανουάριο του 2015, όπου έμεινε 12 μήνες. Συνολικά, και στις δύο θητείες του στους «πράσινους», ο Νίνης κατέγραψε 173 συμμετοχές, 17 γκολ και 28 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετά το δεύτερο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε στο Βέλγιο με τη Σαρλερουά (27 συμμετοχές, 4 γκολ και 7 ασίστ) και τη Μαλίν (2 συμμετοχές) και στο Ισραήλ με τη φανέλα της Πέταχ Τίκβα (7 συμμετοχές) και της Ασκελόν (22 συμμετοχές, 4 γκολ και 9 ασίστ). Το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμού του Βόλου, στον οποίο έμεινε για δύο χρόνια, με απολογισμό 47 συμμετοχές (1 γκολ και 6 ασίστ), ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο βρέθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο είχε 8 συμμετοχές στη Super League.

Στο σύνολο της καριέρας του, ο Σωτήρης Νίνης μετράει 187 συμμετοχές στη Super League και 29 στο Κύπελλο Ελλάδας. Επίσης, έχει 35 συμμετοχές σε Champions League και Europa League με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Με το εθνόσημο στο στήθος, έχει αγωνιστεί 33 φορές με την εθνική ανδρών, συμμετέχοντας τόσο στο Mundial 2010 όσο και στο Euro 2012, ενώ έχει επίσης 13 συμμετοχές στη Νέων και 8 συμμετοχές στην Ελπίδων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις