Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον θρύλο του βρετανικού τένις, Άντι Μάρεϊ – Οι φορές που έχουν αναμετρηθεί

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον θρύλο του βρετανικού τένις, Άντι Μάρεϊ – Οι φορές που έχουν αναμετρηθεί
ΑΠΕ

Στέφανος Τσιτσιπάς και Άντι Μάρεϊ κοντράρονται απόψε στο δεύτερο γύρο του Wimbledon. “Μοιρασμένο” είναι το παρελθόν των αναμετρήσεων των δυο αθλητών.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το πολύ πετυχημένο του ντεμπούτο στο Wimbledon είναι έτοιμος για μία ακόμα μεγάλη “μάχη”. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Αντι Μάρεϊ στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης και είναι έτοιμος για μία ακόμα δύσκολη αναμέτρηση.

Στον πρώτο γύρο ο Τσιτσιπάς νίκησε με 3-2 τον Τιμ και πήρε την πρόκριση και το ίδιο έχει σκοπό να κάνει απέναντι στον κορυφαίο τενίστα. Απ’ την άλλη, ο 36χρονος θρύλος του Βρετανικού τένις προκρίθηκε εύκολα επί του συμπατριώτη του, Ράιν Πένιστον, επικρατώντας 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-1).

Ο Μάρεϊ βρίσκεται στο Νο.40 της παγκόσμιας κατάστασης, έχοντας χάσει σημαντικό κομμάτι της αίγλης που είχε στο παρελθόν -λόγω τραυματισμών- ωστόσο δεν παύει να είναι ένας ελίτ παίκτης, με μεγάλη εμπειρία.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Άντι Μάρεϊ έχουν συναντηθεί μόλις δύο φορές στο παρελθόν, μετρώντας από μια νίκη. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε επικρατήσει 3-2 σετ τον Αύγουστο του 2021 στο USA Open, με τον Βρετανό να παίρνει τη νίκη στο τουρνουά της Στουτγκάρδης (2-0 σετ), ένα χρόνο αργότερα.

Η αναμέτρηση θα είναι η τρίτη κατά σειρά στο συγκεκριμένο χώρο, αφού πρώτα θα έρθουν αντιμέτωποι οι Μπρόντι-Ρουντ και στη συνέχεια οι Κορνέ-Ριμπάκινα. Γι’ αυτό τον λόγο, με δεδομένο ότι οι αγώνες ξεκινούν περίπου στις 15:30, ο Τσιτσιπάς πιθανότατα θα δώσει βραδινό αγώνα, από τις 20:00 και μετά.

Όποιος επικρατήσει, θα αντιμετωπίσει στους «32» της διοργάνωσης τον νικητή του ζευγαριού Μπεν Σέλτον-Μαξίμ Κρέισι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις