Site icon NewsIT

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντόμινικ Κέπφερ κι έβαλε πλώρη για το No.3 της παγκόσμιας κατάταξης

14.07.2021 | 20:41
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντόμινικ Κέπφερ κι έβαλε πλώρη για το No.3 της παγκόσμιας κατάταξης

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - June 28, 2021 Greece's Stefanos Tsitsipas looks dejected as he walks off court after losing his first round match against Frances Tiafoe of the U.S. Pool via REUTERS/David Gray

Την πρόκριση του στα προημιτελικά του Open του Αμβούργου (ATP 500) πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε του Γερμανού, Ντόμινικ Κέπφερ (Νο59 στην παγκόσμια κατάταξη) με 2-0 σετ (7-6, 6-3).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι επικεφαλής του ταμπλό, εφόσον κατακτήσει το τουρνουά, θα ανέβει στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας ιστορική προσπέραση στον θρυλικό Ράφα Ναδάλ. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του τουρνουά τον Σέρβο Φιλίπ Κραΐνοβιτς.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Τσιτσιπάς «ζορίστηκε» μόνο στο πρώτο σετ, όταν ο Κέπφερ ξεκίνησε με μπρέικ, όμως κατάφερε να απαντήσει αμέσως με δικό του μπρέικ και τελικά να κάνει το 1-0 στο τάι μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας έχασε τέσσερα μπρέικ-πόιντς στο πρώτο γκέιμ, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους στα πρώτα έξι γκέιμς.

Κάπου εκεί όμως άρχισε να «μιλάει» η κλάση του Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε το μπρέικ στο 7ο γκέιμ, πήρε με άσο το 8ο κρατώντας το σερβίς του κι έκλεισε το ματς με νέο μπρέικ στο 9ο γκέιμ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version