Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποχωρεί στο Νο. 12 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποχωρεί στο Νο. 12 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP
Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του Miami Open και θα δει το όνομά του να πέφτει στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα χάσει την ερχόμενη Δευτέρα (01.04.2024) μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Miami Open, πέφτοντας στο Νο. 12 της βαθμολογίας της ATP.

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ απέκλεισε τον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά του Miami Open, εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο.11 και έριξε τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα μια θέση στο ranking.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε να χάνει 80 πόντους από τη βαθμολογία του, τη στιγμή που ο 32χρονος Βούλγαρος (που βρισκόταν στο Νο12) κέρδιζε 355 πόντους με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει.

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από την επιστροφή του στο Top 10 (Νο.9) για πρώτη φορά μετά το 2018, ενώ αν καταφέρει να φύγει με τον τίτλο από το Μαϊάμι τότε θα “πιάσει” τον Αντρέι Ρούμπλεφ στο Νο.6.

Για να κατακτήσει το Miami Open, ο Ντιμιτρόφ θα πρέπει να νικήσει τον Σάσα Ζβέρεφ και στον τελικό τον νικητή του ημιτελικού Γιάνικ Σίνερ – Ντανίλ Μεντβέντεφ που θα προηγηθεί του αγώνα του Βούλγαρου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις