Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Τάκης Μπαλτάκος συναντήθηκε με εκπροσώπους 7 ΠΑΕ που του ζήτησαν κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά

Ο Τάκης Μπαλτάκος συναντήθηκε με εκπροσώπους 7 ΠΑΕ που του ζήτησαν κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά
ΦΩΤΟ Intime

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, συναντήθηκε με εφτά εκπροσώπους ΠΑΕ της Superleague 1 και συζήτησαν για την οπαδική βία, ενώ υπήρξε και αίτημα για κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος από την επόμενη σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αχιλλέας Μπέος (ΠΑΕ Βόλος), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Λαμία), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννενα), Μηνάς Λυσάνδρου (ΟΦΗ) βρέθηκαν στα γραφεία της ΕΠΟ και είχαν μία πρώτη συνάντηση με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου, με προέδρους και εκπροσώπους ομάδων της Super League 1.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Ε.Π.Ο. μετείχαν οι  Αχιλλέας Μπέος (ΠΑΕ Βόλος), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Λαμία), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννενα), Μηνάς Λυσάνδρου (ΟΦΗ).

Στη συνάντηση ζητήθηκε από την Ε.Π.Ο. η τροποποίηση του άρθρου 14.2 του Πειθαρχικού Κώδικα, ούτως ώστε να ευθύνεται για τυχόν επεισόδια όχι αναγκαστικά ο γηπεδούχος, αλλά και η ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι προκάλεσαν “εν τοις πράγμασιν” τα επεισόδια αυτά.

Ζητήθηκε, επίσης, από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 να καθιερωθεί συνολικά και με την αντίστοιχη ποινολόγηση κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, την UEFA, την ολιστική μελέτη και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. Η Ε.Π.Ο. δέχθηκε το αίτημα αυτό.

Τέθηκαν, τέλος, θέματα οικονομικής φύσεως, τα οποία θα αντιμετωπισθούν στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. τον επόμενο μήνα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις