Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

“Ο τρόμος χτύπησε το Champions League” – Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στο πλευρό της Ντόρτμουντ

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η “στοχευμένη επίθεση” στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, που έφερε την αναβολή του αγώνα με την Μονακό για το Champions Legaue μπήκε στα πρωτοσέλιδα των “μεγάλων” διεθνών πρωτοσέλιδων. Φίλοι και αντίπαλοι συμπαραστέκονται στην ομάδα της Βεστφαλίας…

Ο αθλητικός κόσμος συγκλονίστηκε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτη με την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό του Ισπανού αμυντικού των Βεστφαλών, Μπάρτρα, αλλά και την αναβολή του προημιτελικού της ομάδας με την Μονακό για το Champions League.

Η γερμανική αστυνομία επισήμανε αργά χθες το βράδυ ότι ακόμη δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για την επίθεση με τη χρήση εκρηκτικών, την οποία χαρακτήρισε σοβαρή, με στόχο το πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Φυσικά, το γεγονός κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα του διεθνή Τύπου…

L’ Equipe: “Μαζί”

Marca: “Επίθεση στο Champions League”

Daily Express: “Τρομοκρατία στο ποδόσφαιρο, με τρεις βόμβες να εκρήγνυνται κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ”

Daily Telegraph: “Under Attack”

Express Sport: “Το λεωφορείο της Ντόρτμουντ βομβαρδίστηκε”

Guardian Sport: “Είμαστε σοκαρισμένοι, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε”

Corriere dello Sport: “Τρόμος στο Ντόρτμουντ. Βόμβες δίπλα στο λεωφορείο”

Metro Sport: “Εκρήξεις χτύπησαν την Ντόρτμουντ”


 

Mirror Sport: “Ο τρόμος χτύπησε το Champions League”

Star Sport: “H βόμβα προκάλεσε φόβο”

Sun Sport: “Alert για την τρομοκρατία στο ποδόσφαιρο”

Ο… αθλητικός πλανήτης στο πλευρό της Ντόρτμουντ

Τη συμπαράστασή τους στη Ντόρτμουντ και στον Μαρκ Μπάρτρα δείχνουν ομάδες και άνθρωποι του ποδοσφαίρου ανά τον πλανήτη. “Ξεχωριστά στα χρώματα, διαφορετικές ομάδες αλλά ενωμένοι ενάντια στη βία!”. Αυτό είναι το μήνυμα από το… κύμα συμπαράστασης στην Ντόρτμουντ. Ομάδες, παίκτες, κορυφαίοι αθλητικοί παράγοντες αλλά και πολιτικοί αντέδρασαν με δηλώσεις τους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

“Σήμερα, όλοι οι φίλαθλοι ενωμένοι πίσω από την Ντόρτμουντ,” έγραψε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. “Είμαι σοκαρισμένος. Εύχομαι στους φιλάθλους ένα καλό και ασφαλές ταξίδι επιστροφής”, ανέφερε στο δικό του μήνυμα στο Twitter ο Μάρτιν Σουλτς. “Σε τέτοιες στιγμές μένουμε ενωμένοι”, έγραψε η “αιώνια” αντίπαλος Σάλκε στο Twitter. “Η σκέψη μας τώρα είναι για όλους τους φίλους μας στη Ντόρτμουντ αυτό το βράδυ”, ήταν το twitter της Λίβερπουλ, ενώ η Μπάγερν έγραψε “Να είστε όλοι καλά, περαστικά στον Μπάρτρα”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε