Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Τζοέλ Εμπίντ αναδείχθηκε MVP στο NBA – Ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της είδησης

Ο Τζοέλ Εμπίντ αναδείχθηκε MVP στο NBA – Ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της είδησης

O Καμερουνέζος σέντερ των 76ers, Τζόελ Εμπίντ, ήταν ο παίκτης που κέρδισε το φετινό βραβείο του MVP στο NBA. «Έχω περάσει πολλά» δήλωσε, έχοντας ξεσπάσει σε κλάματα.

Το μεγάλο όνειρο του Τζοέλ Εμπίντ έγινε πραγματικότητα κι από τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/05) ο Καμερουνέζος σέντερ των Σίξερς είναι ο MVP (Michael Jordan Trophy από εφέτος) του NBA για τη σεζόν 2022/2023.

Μία διάκριση που επιθυμούσε διακαώς εδώ και καιρό ο Εμπίντ, ο οποίος συνέχισε την παράδοση που θέλει την τελευταία πενταετία το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου να καταλήγει στα χέρια μη Αμερικανού παίκτη.

Τις δύο προηγούμενες σεζόν το είχε πάρει ο Σέρβος σέντερ του Ντένβερ, Νίκολα Γιόκιτς, ενώ τις αμέσως πριν από αυτές, ο Έλληνας σούπερ σταρ του Μιλγουόκι, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Στη διάρκεια της regular season ο Εμπίντ μέτρησε 33.1 πόντους (κορυφαίος σκόρερ της Λίγκας), 10.2 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ και 1.7 μπλοκ κατά μέσο όρο, συγκεντρώνοντας έτσι 915 βαθμούς με 73 πρώτες ψήφους (κάθε μία αντιστοιχεί σε 10), 25 δεύτερες ψήφους (κάθε μία αντιστοιχεί σε 7 πόντους) και 2 τρίτες ψήφους (κάθε μία αντιστοιχεί σε 5).

Ο Νίκολα Γιόκιτς είχε 674 πόντους, έπειτα από 15 πρώτες ψήφους, 52 δεύτερες και 32 τρίτες, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 12 πρώτες, 23 δεύτερες και 65 τρίτες, συγκέντρωσε 606 πόντους.

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν στο ξενοδοχείο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των Σίξερς, την ώρα που ανακοινώθηκε ο νικητής του φετινού βραβείου, μιας και ακολουθεί το δεύτερο ματς του δεύτερου γύρου των play off με τη Βοστόνη (οι 76ers έκαναν το μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι).

Ο ίδιος με το που άκουσε το όνομά του έβαλε τα κλάματα με τους συμπαίκτες του να τον αποθεώνουν και να του τραγουδούν ρυθμικά το «MVP, MVP, MVP».

Ο Χάρντεν έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει, άλλοι έβγαζαν φωτογραφίες και τραβούσαν βίντεο, ωστόσο, ο Καμερουνέζος μετά το αρχικό χαμόγελο που έβγαλε στο άκουσμα του ονόματός του, στη συνέχεια έβαλε τα κλάματα.

«Έχει περάσει αρκετός καιρός», ήταν τα πρώτα λόγια του Καμερουνέζου σέντερ της Φιλαδέλφεια και συνέχισε: «Πολλή σκληρή δουλειά. Έχω περάσει πολλά. Δεν μιλάω μόνο για το μπάσκετ. Μιλάω για τη ζωή μου. Την ιστορία μου. Από πού έρχομαι. Πώς έφτασα εδώ και τι χρειάστηκε να γίνει για να φτάσω ως εδώ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις