Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Τζόκοβιτς αποθέωσε τον Τσιτσιπά πριν τη “μάχη” τους στο Roland Garros (video)

Ο Τζόκοβιτς αποθέωσε τον Τσιτσιπά πριν τη “μάχη” τους στο Roland Garros (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Roland Garros κι ο Σέρβος τενίστας έβγαλε το… καπέλο στον Έλληνα τενίστα για την πρόοδό του.

Οι δύο αθλητές έχουν βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι, με τον Τσιτσιπά να έχει κερδίσει το No1 του κόσμου, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Οι δυο τους πάντως έχουν και πολύ καλή σχέση, όπως αποδείχθηκε και από τα αποθεωτικά σχόλια του Τζόκοβιτς για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Οι δηλώσεις του Τζόκοβιτς

«Είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο, άξια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται στην κατάταξη. Παίζει το καλύτερο τένις της ζωής του τους τελευταίους 12 μήνες, κέρδισε το ATP Finals και είναι πολύ συνεπής στα αποτελέσματά του σε όλες τις επιφάνειες.

Είναι all-around παίκτης, είναι μεγαλόσωμος με μεγάλο σερβίς, προφανώς τα όπλα του είναι το σερβίς και το forehand του, το backhand του έχει πολύ spin, ανεβαίνει στο φιλέ, μπορεί να παίξει επιθετικά, μπορεί να αμυνθεί καλά γιατί έχει πολύ καλή κίνηση, οπότε είναι ένας ολοκληρωμένος all-around παίκτης.

Είναι ένας από τους πιο εργατικούς τενίστες και έχει μια πολύ καλή ομάδα, τον πατέρα του και τον Πατρίκ Μουράτογλου, που ήταν στην ακαδημία του και γνωρίζω πολύ καλά τον Πατρίκ, είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Περιμένω ένα δύσκολο ματς, μια μεγάλη πρόκληση και για τους δυο μας. Είναι ημιτελικός ενός Grand Slam, αυτό περιμένεις, να παίξεις με έναν Top 5, Τοp 10 τενίστα και αυτό θα έχω. Ελπίζω, λοιπόν, να νιώθω καλά και να παίξω το καλύτερό μου τένις».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις