Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

ΟΦΗ – ΑΕΚ: Διπλό ουσίας και ηρεμίας για την Ένωση στην Κρήτη (video)

ΟΦΗ – ΑΕΚ: Διπλό ουσίας και ηρεμίας για την Ένωση στην Κρήτη (video)
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την 20η αγωνιστική της Superleague επιστρέφοντας στις νίκες και εξασφαλίζοντας ότι θα μείνει στη 2η θέση της βαθμολογίας ανεξαρτήτως του τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο δικό του ματς.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Με τον Σάκχοφ να ανοίγει το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και την είσοδο Ολιβέιρα – Τάνκοβιτς να τονώνει την επίθεση και να την βοηθά να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, η ΑΕΚ επικράτησε του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και επανέφερε την ηρεμία στις τάξεις της. 

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει διάθεση να πιέσει ψηλά τους γηπεδούχους προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορίας τους. Η πρώτη μεγάλη φάση όμως ήταν για τον ΟΦΗ, αφού στο 12′ ο Στάικος έπιασε «κεραυνό» από τα όρια της περιοχής αναγκάζοντας σε μεγάλη επέμβαση τον Αθανασιάδη που κράτησε το μηδέν. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βάτερμαν να «σώσει» την δική του ομάδα επεμβαίνοντας σωτήρια με το πόδι στο τετ-α-τετ που βρέθηκε ο Ανσαριφάρντ. 

Ο ρυθμός έπεσε απότομα στη συνέχεια, με την ΑΕΚ να προσπαθεί μέσω ατομικών εμπνέυσεων του Λιβάι Γκαρσία να απειλήσει, ενώ ο ΟΦΗ κρατούσε πλέον σωστά την μπάλα και δεν κινδύνευε, στο 40′ μάλιστα παραλίγο να ανοίξει και το σκορ όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέιρα έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη. Εκεί που όλα έδειχναν όμως ότι οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, ήρθε το γκολ του Σάκχοφ στο 43′, αφού ο αμυντικός χαφ της Ένωσης έπιασε στον… ύπνο την άμυνα του ΟΦΗ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του ΣΙμάνσκι και κεφαλιά του Λάτσι στο πρώτο δοκάρι βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο και έσπρωξε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον ΟΦΗ περιμένοντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση και παραλίγο να το πετύχει όταν ο Αλμπάνης στο 61′ ξέφυγε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του -που κόντραρε πάνω στον Διαμαντή- απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια ο Βάτερμαν. Την ίδια στιγμή ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κατοχή που είχε και να απειλήσει, με τον Χιμένεθ να κρίνει τελικά την τύχη του ματς με την απόφαση να περάσει στον αγώνα του Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς. 

Αυτό γιατί μετά από συνεργασία των δύο στο 71′ ο Σουηδός έστειλε τη μπάλα με όμορφο πλασέ στα δίχτυα του Βάτερμαν διπλασιάζοντας τα τέρματα της Ένωσης και διαμορφώνοντας το 2-0. Στο 76′ ο Τάνκοβιτς ξανά έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πιο πάνω από τα δοκάρια του Βάτερμαν και ως το τέλος αν εξαιρεθεί ένα αξιόλογο σουτ του Καστάνιος -που έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλ του ΟΦΗ- δεν καταγράφηκε άλλη ευκαιρία και η Ένωση έφυγε με τη νίκη από το Ηράκλειο, που της επιτρέπει να μείνει στη 2η θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς, στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο +1, +4 και +5 από τους Άρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα, και της δίνει ξανά ηρεμία, ενόψει και του ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Κύπελλο την προσεχή Πέμπτη (4/2).

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις