Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: Έχει… σφυγμό! Ο Μακέντα διόρθωσε το “λάθος” με buzzer beater γκολ (video)

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: Έχει… σφυγμό! Ο Μακέντα διόρθωσε το “λάθος” με buzzer beater γκολ (video)
Intime.gr

Σε επίπεδο συγκέντρωσης δεν τα πήγε καλά. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με “πληγωμένη” ψυχολογία στο Γεντί Κουλέ”, αλλά έστω κι έτσι κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τον ΟΦΗ (2-2). Λάθος από Χατζηγιοβάνη στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων, ενώ “κοιμήθηκε” η άμυνα των φιλοξενούμενων στο δεύτερο – Έχασε πέναλτι ο Μακέντα, αλλά… έσωσε το βαθμό για το “τριφύλλι” με γκολ στο 90+4. ΄Έπιασε τα άπιαστα ο Διούδης. Πρώτο γκολ ο Καρλίτος.

Προσπαθεί να… σηκώσει κεφάλι! Λίγο πριν αναλάβει τα ηνία του ο Λάζλο Μπόλονι, ο Παναθηναϊκός έδωσε μεγάλη “μάχη” για να μην ηττηθεί στην έδρα του ΟΦΗ (2-2), σε ένα συναρπαστικό ματς για την 5η αγωνιστική της Superleague .

Έχοντας για υπηρεσιακό προπονητή τον Συλαϊδόπουλο, το “τριφύλλι”  “προδόθηκε” από το λάθος του Χατζηγιοβάνη (από αυτό προήλθε το 1-0 των γηπεδούχων) και… προσωρινά από τον Μακέντα (δεν μπόρεσε να σκοράρει σε εκτέλεση πέναλτι και να φέρει την ανατροπή του σκορ). Ο Ιταλός όμως κατάφερε να “σώσει” το βαθμό για τους “πράσινους”, σκοράροντας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Μεγάλες επεμβάσεις από τον Σωκράτη Διούδη. Πρώτο γκολ στη Superleague από τον Καρλίτος.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει έτσι χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα (11ος με 2 βαθμούς), τη στιγμή που ο ΟΦΗ είναι 6ος με 6 βαθμούς.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την άμυνα του ΟΦΗ στο 5′, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Κουρμπέλης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Βέλεθ μπήκε στη φάση στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Γιαννούλης έβαλε έγκαιρα το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ. Η κορυφαία φάση των “πρασίνων” όμως χάθηκε στο 23′. Ο Σάντσες έκανε την όμορφη σέντρα από τα δεξιά, ο Καρλίτος έπιασε ένα όμορφο γυριστό σουτ, αλλά ο Βάτερμαν κατάφερε αποκρούει σωτήρια.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός ήταν “φλύαρος”, ενώ ο ΟΦΗ αμύνθηκε αποτελεσματικά, χωρίς να μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Τα πάντα όμως άλλαξαν στο 37′, αφού ο Στάρτζεον νίκησε τον Διούδη, κάνοντας το 1-0. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Χατζηγιοβάνη. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι Κρητικοί είχαν το… πάνω χέρι, πιέζοντας για ένα ακόμα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε επιθετικά και στην επανάληψη, είδε τον Χατζηγιοβάνη να μην μπορεί να νικήσει τον Βάτερμαν σε τετ-α-τετ (47′) αλλά δυο λεπτά αργότερα έφτασε στο 1-1. Ο Καρλίτος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση του Κοροβέση και με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ, ανοίγοντας… λογαριασμό στη Superleague!

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει… κεφάλι στο σκορ. Ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι από τον Μεγιάδο στο 53′, ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Βάτερμαν έπεσε σωστά και έδιωξε την μπάλα με το ένα χέρι.

Το ματς απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τον ΟΦΗ να ισορροπεί την αναμέτρηση και να χάνει δυο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Διούδης είπε εντυπωσιακό “όχι” στις κεφαλιές των Κοροβέση (60′) και Σαρδινέρο (62′), ενώ ο Βάτερμαν “νίκησε” και πάλι τον Χατζηγιοβάνη (65′.)

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε και πάλι “στροφές” και είδε τον Μακέντα (67′) να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο ΟΦΗ όμως ήταν αυτός που έφτασε στο 2-1. Οι Κρητικοί εκτέλεσαν κόρνερ στο 77′, ο Σαρδινέρο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Μεγιάδο, που εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Το φινάλε του αγώνα… ανήκε στον Παναθηναϊκό, με τον Μακέντα να… διορθώνει το λάθος του στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Διούδης έκανε το γέμισμα, ο Βέλεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κουρμπέλης την δεύτερη και το λάθος διώξιμο του Ουές, έδωσε την ευκαιρία στον Μακέντα να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά και να σώσει τον βαθμό για τον Παναθηναϊκό, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις