Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι Ασιατικοί Αγώνες αναβλήθηκαν πιθανότατα λόγω κορονοϊού

Οι Ασιατικοί Αγώνες αναβλήθηκαν πιθανότατα λόγω κορονοϊού
ΦΩΤΟ Reuters

Οι 19οι Ασιατικοί Αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκαν για απροσδιόριστη ημερομηνία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την κινεζική δημόσια τηλεόραση (CCTV).

Πρόκειται για μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση που επρόκειτο να διεξαχθεί στην πόλη Χανγκζού, που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σανγκάης, την πόλη που έχει πληγεί μακράν περισσότερο από το πρόσφατο ξέσπασμα της επιδημίας και όπου ο πληθυσμός έχει περιοριστεί από τις αρχές Απριλίου.

«Το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας ανακοίνωσε ότι οι 19οι Ασιατικοί Αγώνες, οι οποίοι ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθούν από τις 10 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022, αναβάλλονται», ανέφερε η CCTV στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Weibo.

«Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση, χωρίς να υπάρξει αναφορά στην Covid-19. Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως ο λόγος της αναβολής, αλλά η Κίνα αντιμετωπίζει μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού που επηρεάζει αρκετές επαρχίες σε διαφορετικό βαθμό και αυτός φαίνεται να είναι ο λόγος της αναβολής.

Οι διοργανωτές, είχαν προγραμματίσει να εφαρμόσουν ένα σχέδιο πρόληψης του κορονοϊού, βασισμένο στο αντίστοιχο των πρόσφατων Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο, που στέφθηκε με επιτυχία σε υγειονομικό επίπεδο.

Η Χανγκζού, που έχει 12 εκατομμύρια κατοίκους, θα ήταν ήταν η τρίτη κινεζική πόλη που θα φιλοξενούσε τους Ασιατικούς Αγώνες, μετά το Πεκίνο το 1990 και την Γκουανγκζού το 2010.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις