Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οι ευχές των Ελλήνων πρωταθλητών!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Σε αθλητικό επίπεδο, το 2016 ήταν μία ιδανική χρονιά για τη χώρα μας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, οι Ελληνες πρωταθλητές, κατέκτησαν έξι μετάλλια, εκ των οποίων τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα και μας προσέφεραν πολλές συγκινήσεις.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με 14 αθλητές και αθλήτριες που πρωταγωνίστησαν την χρονιά που μας πέρασε. Θυμήθηκαν ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή που έζησαν μέσα στο 2016 και αποκάλυψαν τι εύχονται για το? 2017!

Αννα Κορακάκη (Σκοποβολή)
=========================
«Η εντονότερη στιγμή μέσα στο 2016 ήταν ανάκρουση του Εθνικού Υμνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η δεύτερη στιγμή που θα μου μείνει αξέχαστη είναι η υποδοχή που μου επεφύλαξαν όταν επέστρεψα στην Ελλάδα. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Μου έδειξαν την αγάπη τους, το θαυμασμό τους και γενικότερα ήταν κάτι το ξεχωριστό.
Καταρχήν εύχομαι το 2017 σε όλο τον κόσμο υγεία. Να έρθουν καλύτερες ημέρες. Στους αθλητές εύχομαι πάνω από όλα υγεία, γιατί είναι βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε. Η δουλειά, ο δυναμισμός, η μεθοδικότητα, θα είναι η ίδια και οι επιτυχίες θα έρθουν. Δεν χρειάζεται να ευχηθώ κάτι γι αυτό. Η υγεία είναι το σημαντικότερο».

Λευτέρης Πετρούνιας (Ενόργανη γυμναστική)
=========================================
«Ξεκάθαρα η στιγμή που μου ξεχωρίζει το 2016 είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο και το βάθρο. Οι κόποι και οι στόχοι πολλών ετών γίνονται πραγματικότητα. Δεν περιγράφονται με λόγια αυτά τα συναισθήματα. Πάντως θα ήθελα πολύ να νιώσω ξανά αυτό το συναίσθημα και θα δουλέψω γι αυτό.
Για το 2017 εύχομαι αγάπη και υγεία. Αγωνιστικά εύχομαι να κάνω repeat για 3η φορά στο Ευρωπαϊκό και 2η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Κατερίνα Στεφανίδη (Στίβος)
===========================
«Η ανάμνηση από το 2016 είναι σίγουρα ο Μιτς να πηδάει στο στάδιο στο τέλος του αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Δυστυχώς έχω δει πλέον σε ριπλέι το βίντεο (παρόλο που προσπάθησα να μην το δω, για να μην μου χαλάσουν την ανάμνηση) και νομίζω θυμάμαι πιο πολύ τι έχω δει στην τηλεόραση, παρά τι έγινε στην πραγματικότητα. Δυστυχώς, λόγο της πίεσης του αγώνα δεν θυμάμαι πάρα πολλά από τον αγώνα.
Το 2017 εύχομαι υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν. Οι προπονήσεις μου πάνε καλύτερα από ποτέ. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα έχουμε καλή χρονιά».

Σπύρος Γιαννιώτης (Κολύμβηση)
=============================
«Σίγουρα η 16η Αυγούστου, είναι η ημερομηνία που ξεχωρίζει. Η κούρσα και το αποτέλεσμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου και πραγματοποιήθηκε το απωθημένο αρκετών χρόνων.
Το 2016 πάντως ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Όχι μόνο αθλητικά, αλλά και γενικότερα. Πριν λίγες μέρες γεννήθηκε ο γιος μου. Ηταν και η συγκλονιστικότερη στιγμή της ζωής μου.
Επομένως δύο ημερομηνίες ξεχωρίζω την 16η Αυγούστου και την 12η Δεκεμβρίου. Από την τρομερή χαρά, όμως, συνέβη κάτι πολύ δυσάρεστο. Ενας πολύ καλός μου φίλος, έφυγε από τη ζωή. Ηταν κάτι που με συγκλόνισε. Από την τρομερή χαρά, συμβαίνει κάτι τέτοιο? Από τη μία χαίρεσαι και από την άλλη λυπάσαι.
Το 2017 για μένα δεν έχει αθλητικούς στόχους, έχει όμως τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου. Να γίνω σωστός γονιός. Από τώρα και στο εξής αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου. Από εκεί και πέρα, θέλω να δώσω τις γνώσεις μου από άλλο πόστο. Αυτό του προπονητή και με εκφράζει αυτό το πράγμα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω συγκεντρώσει πολλές γνώσεις και θα ήθελα να τις μεταφέρω στα νέα παιδιά».

Παύλος Καγιαλής (Ιστιοπλοΐα)
============================
«Συγκινητική και αξέχαστη στιγμή, που ήταν και παιδικό μου όνειρο, ήταν να βρεθώ στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Η δεύτερη στιγμή που ξεχωρίζει στο 2016 ήταν η υποδοχή των δικών μας ανθρώπων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην επιστροφή μας από το Ρίο.
Για το 2017 εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία και τύχη σε όλων τον κόσμο. Αν έχουν όλοι υγεία και τύχη τότε όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι. Όταν βλέπεις γύρω σου χαμόγελα σιγουρά χαμογελάς και ο ίδιος»!

Παναγιώτης Μάντης (Ιστιοπλοϊα)
==============================
«Το 2016 το μονοπωλούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το κορυφαίο συναίσθημα ήταν η στιγμή της πρόκρισης. Η καθιέρωση, η στιγμή δηλαδή που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα. Και η επόμενη στιγμή όταν ανεβήκαμε στο βάθρο. Απίστευτο συναίσθημα?
Για το 2017 στόχος μας είναι να πιάσουμε την αγωνιστική μας κατάσταση ως ομάδα και να βελτιωθούμε. Ο στόχος μας δεν αλλάζει, είναι η κατάκτηση μεταλλίων».

Ευαγγελία Πλατανιώτη (Συγχρονισμένη Κολύμβηση)
==============================================
«Η καλύτερη ανάμνηση που είχα από το 2016 ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Ήταν ο λόγος για τον οποίο δούλευα όλη τη χρονιά και ένα όνειρο που έγινε για άλλη μια φορά πραγματικότητα!
Για το 2017 εύχομαι σε όλο κόσμο υγεία και ευτυχία. Είναι τα πιο σημαντικά! Από κει και πέρα σίγουρα θέλω μια ακόμη πιο δυνατή αθλητική χρονιά φέτος έχουμε το παγκόσμιο υγρού στίβου που διεξάγεται στην Βουδαπέστη και όλα μου τα θέλω κινούνται γύρω από αυτό το παγκόσμιο του 2017».

Εβελίνα Παπάζογλου (Συγχρονισμένη Κολύμβηση)
============================================
«Έχω πολλές ωραίες αναμνήσεις από το Ρίο, αλλά αυτή που κάθε φορά σκέφτομαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεχωρίζει είναι η είσοδος μας στην τελετή έναρξης. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου… Ήμουν πολύ συγκινημένη. Μου ερχόταν να κλάψω γιατί ήμουν πολύ τυχερή που μπόρεσα να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Να εκπροσωπήσω και να κάνω υπερήφανη τη χωρά μου. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και ελπίζω να το ξαναζήσω.
Η ευχή μου για το 2017 είναι να έχουμε όλοι υγεία πάνω απ? όλα. Να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Εάν έχουμε υγεία και αγάπη όλα τα αλλά έρχονται»…

Θοδωρής Ιακωβίδης (Αρση Βαρών)
==============================
Τα συναισθήματα, μετά την πρώτη μου προσπάθεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα μου μείνουν για πάντα αξέχαστα. Τα κιλά τα ένιωθα τόσο βαριά, που ήμουν σίγουρος ότι θα αποτύχω κι έψαχνα θετικές σκέψεις, για να αλλάξω την ψυχολογία μου. Εκείνη την ώρα σκέφτηκα ότι με την συμμετοχή μου και μόνο έχω πετύχει ήδη τον στόχο της ζωής μου. Δεν ήθελα να φύγω με απωθημένα. Σκέφτηκα όλες τις δυσκολίες που έχω περάσει για να φτάσω μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σκέφτηκα την οικογένεια μου, όλους τους ανθρώπους που ήταν διπλά μου στα δύσκολα από την αρχή μέχρι το τέλος και μέσα σε ένα λεπτό ένιωσα λιοντάρι! Μόλις κατέβηκα από το πλατό ήθελα να βάλω τα κλάματα.
Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια έφυγε όλο το άγχος και ουσιαστικά ήταν η στιγμή που άρχισα να απολαμβάνω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα αισθήματα ήταν τόσο έντονα που δεν μπορώ να τα περιγράψω. Γι αυτό και στις επόμενες προσπάθειες, ήμουν τόσο εκδηλωτικός. Αυτή την σκηνή θα την περιγράφω ως τα βαθιά μου γεράματα.
Για το 2017 εύχομαι υγεία. Μπορεί να φαίνεται τετριμμένο, αλλά όταν δεν την έχεις, καταλαβαίνεις την αξία της. Ελπίζω να ξεπεράσω πλήρως τον τραυματισμό μου και να επιστρέψω γερός στην Αρση Βαρών».

Μάκης Μίτας (Σκοποβολή)
=======================
«Το 2016 ήταν μια μοναδική χρόνια για μένα όπως και για κάθε αθλητή που είχε την ευλογία να παρευρεθεί στο Ρίο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πραγματικά ένα μοναδικό ιδεώδες. Νιώθεις ξεχωριστά πράγματα. Έφτασα πάρα πολύ κοντά στο να γίνω Ολυμπιονίκης. Μόλις δύο πιάτα μακριά από το όνειρο του κάθε αθλητή. Η ομορφότερη ανάμνηση από τους Ολυμπιακούς είναι η στιγμή που έριξα το τελευταίο πιατάκι του αγώνα και απλά άρχισαν να δακρύζουν τα μάτια μου. Γεμάτος συναισθήματα. Τόσο πολύς κόπος, προσπάθεια προπόνηση, δουλειά- δουλειά ?δουλειά? Που ποτέ δε είναι αρκετή. Δάκρυσα επειδή ήμουνα τόσο κοντά και δε μπόρεσα να τα καταφέρω.
Εύχομαι το 2017 να είναι μια μοναδική χρόνια για όλο τον κόσμο. Να έχουμε όλοι την υγεία μας που είναι το σημαντικότερο των αγαθών. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές δύναμη επιμονή και όλα όσα αξίζουμε θα έρθουν αργά ή γρήγορα».

Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (Ξιφασκία)
=====================================
«Είμαι ευτυχής γιατί αυτή την χρονιά είχα πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Η καλύτερη ανάμνηση μου, είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ενας στόχος που πραγματοποιήθηκε με πολύ κόπο.
Για το 2017 εύχομαι όλη η ελληνική ξιφασκία να έχει περισσότερες επιτυχίες και προσωπικά να υλοποιήσω τους στόχους που έχω θέσει γι αυτή την χρονιά. Τόσο στις σπουδές μου, όσο και στην ξιφασκία».

Μαρία Πρεβολαράκη (Πάλη)
========================
«Οι καλύτερες αναμνήσεις του 2016 είναι οι στιγμές που ζήσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Για το 2017 εύχομαι να είμαι υγιής πάνω από όλα και να καταφέρουμε να φέρουμε κι άλλες διακρίσεις στη χώρα μας».

Εμμανουήλ Καραλής (Στίβος)
==========================
«Πιο έντονη στιγμή για το 2016 ήταν όταν κατέρριψα για πρώτη φορά το Παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων, μπροστά στην οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους.
Για το 2017 στόχος μου είναι μια σωστή τεχνική κι εύχομαι ένα καινούργιο ρεκόρ».

Γιώργος Δερβίσης (Υδατοσφαίριση)
================================
«Η εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων θα μου μείνει αξέχαστη. Η συμμετοχή στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού είναι όνειρο για κάθε αθλητή. Ηταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου.
Για το 20017 εύχομαι πάνω από όλα υγεία σε όλους τους αθλητές, αισιοδοξία και να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι τους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε