Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς του Στιβ Κερ ξεπέρασαν τους Σικάγο Μπουλς

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς του Στιβ Κερ ξεπέρασαν τους Σικάγο Μπουλς
Reuters

Ο Στιβ Κερ ήταν μέλος της… δυναστείας των Σικάγο Μπουλς. Τώρα όμως έχει δημιουργήσει τη δική του κορυφαία ομάδα, βοηθώντας τους Γκολντεν Στέιτ Γουόριορς στο να φτάσουν τις επτά κατακτήσεις.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επέστρεψαν στην κορυφή του ΝΒΑ και με τέσσερα πρωταθλήματα τα τελευταία οκτώ χρόνια, παίρνουν δικαίως τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας της δεκαετίας.

Οι “πολεμιστές” επικράτησαν των Μπόστον Σέλτικς με 4-2 στη σειρά των τελικών και πήραν και πάλι το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, μετά το 2018. Έφτασαν έτσι τις 7 κατακτήσεις πρωταθλημάτων, ξεπερνώντας στην σχετική λίστα τους Σικάγο Μπουλς.

Πλέον, ο πρώην… “Ταύρος”, Στιβ Κερ, έχει μια… μοναδική θέση στη «χρυσή βίβλο» του ΝΒΑ, αφού πλέον έφτασε τα 9 πρωταθλήματα στο ΝΒΑ, σαν παίκτης (τρία με τους Σικάγο Μπουλς την περίοδο 1996-98 κι άλλα δύο με τους Σπερς το 1999 και το 2003) και προπονητής.

Με αυτή του την επιτυχία, ο Στιβ Κερ πλησίασε την 3η θέση με τους πολυνίκες προπονητές! Βρίσκεται στην 6η θέση της σχετικής λίστας, πίσω από θρυλικούς προπονητής. Πρώτος είναι ο Φιλ Τζάκσον (11) κι ακολουθούν οι Ρεντ Άουερμπαχ με τους Σέλτικς (9), Τζον Κούντλα με τους Λέικερς (5), Πατ Ράιλι με τους Λέικερς και τους Χιτ (5) και Γκρεγκ Πόποβιτς με τους Σπερς (5).

Μάλιστα, μετά και την κερδισμένη «μάχη» με τους Σέλτικς, ο Στιβ Κερ έγραψε ιστορία, αφού η ομάδα του επικράτησε σε 22η σειρά play off κατά την διάρκεια της θητείας του. Οι «Πολεμιστές» έχουν ηττηθεί σε μόλις δύο σειρές με τον έμπειρο τεχνικό στο «τιμόνι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις