Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι όμιλοι του Euro 2024: Με Τουρκία, Πορτογαλία και Τσεχία μπορεί να παίξει η Εθνική ποδοσφαίρου – Έπεσαν μαζί Ισπανία, Ιταλία και Κροατία

Οι όμιλοι του Euro 2024: Με Τουρκία, Πορτογαλία και Τσεχία μπορεί να παίξει η Εθνική ποδοσφαίρου – Έπεσαν μαζί Ισπανία, Ιταλία και Κροατία
Reuters

Η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Euro 2024 (14/6-14/7/2024), πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών «Elbphilharmonie» στο Αμβούργο και έβγαλε κάποια γκρουπ… φωτιά. Σε περίπτωση που τα καταφέρεις στα playoffs, η Εθνική ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία.

Είκοσι χρόνια μετά το… έπος του Euro 2004, η Εθνική ποδοσφαίρου μπορεί να αντιμετωπίσει και πάλι -στη φάση των ομίλων- δυο ομάδες που απέκλεισε στη “διαδρομή” για την κατάκτηση του τροπαίου στην Πορτογαλία. Μετά την κλήρωση για τους ομίλους του 2024 που διενεργήθηκε στο Αμβούργο, ο νικητής του Path C τοποθετήθηκε στον 6ο όμιλο, μαζί με την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Τσεχία. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, καθώς και οι τέσσερες καλύτεροι τρίτοι μεταξύ των έξι ομίλων, θα πάρουν την πρόκριση για τη φάση των «16».

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ομάδα θα υποδεχθεί στις 21 Μαρτίου το Καζακστάν στην “OPAP Arena”, για τα πλέι-οφ του Nations League, και, εφόσον νικήσει, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στις 26/3 το νικητή του ζευγαριού Γεωργία-Λουξεμβούργο, με «έπαθλο» ένα εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024.

Από την κληρωτίδα δημιουργήθηκαν “δυνατοί”όμιλοι. Ισπανία, Κροατία και Ιταλία βρέθηκαν στο ίδιο γκρουπ, με την Αλβανία να συμπληρώνει τον 2ο όμιλο. Μετά το.. αντάμωμα τους στα προκριματικά του Euro 2024, Γαλλία και Ολλανδία θα αναμετρηθούν και στα τελικά της διοργάνωσης, για τον 3ο όμιλο.

Την «αυλαία» στο Euro 2024 θ΄ ανοίξει η «οικοδέσποινα» Γερμανία στην «Allianz Arena» του Μονάχου την Παρασκευή 14 Ιουνίου με την Σκωτία, ενώ η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου με το μεγάλο τελικό, που είναι προγραμματισμένος να γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Η τελική φάση θα φιλοξενηθεί σε 10 συνολικά πόλεις της Γερμανίας (Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Κολωνία, Ντόρτμουντ, Λειψία, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γκελζενκίρχεν, Στουτγκάρδη).

Οι όμιλοι του Euro 2024

1ος όμιλος

Γερμανία

Σκωτία

Ουγγαρία

Ελβετία

2ος όμιλος

Ισπανία

Κροατία

Ιταλία

Αλβανία

3ος όμιλος

Σλοβενία

Δανία

Σερβία

Αγγλία

4ος όμιλος

Νικητής playoff A (Πολωνία, Ουαλία, Εσθονία, Φινλανδία)

Ολλανδία

Αυστρία

Γαλλία

5ος όμιλος

Βέλγιο

Σλοβακία

Ρουμανία

Νικητής playoff Β (Ισραήλ, Ισλανδία, Βοσνία, Ουκρανία)

6ος όμιλος

Τουρκία

Νικητής playoff Γ (Ελλάδα, Καζακστάν, Γεωργία, Λουξεμβούργο)

Πορτογαλία

Τσεχία

ΦΑΣΗ ΤΩΝ “16”

29-30/06, 01-02/07

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

05-06/07

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

09-10/07

ΤΕΛΙΚΟΣ

14/07 Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις