Αθλητικά

Οι ποινές που προβλέπονται από την ΕΠΟ για τον παράνομο στοιχηματισμό

Τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ για όσους σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Αναλυτικά όσα αναφέρει το Άρθρο 21 Β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

1. Οποιοσδήποτε αξιωματούχος ή εν γένει εμπλεκόμενος στο χώρο του ποδοσφαίρου, προσπαθεί ή συμμετέχει σε προσπάθεια προκαθορισμού του αποτελέσματος ενός αγώνα για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περουσιακά οφέλη, μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό τιμωρείται με τις εξής ποινές: α) με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ έως 60.000, β) με απαγόρευση εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και γ) με απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους.

Οι ως άνω ποινές δύναται να επιβληθούν σωρευτικά.

2. Εάν υπήρξε πράγματι επίτευξη του σκοπού, επιβάλλονται οι ανωτέρω ποινές με τριπλασιασμό των χρηματικών ποινών.

3. Εάν υπαίτια της προσπάθειας ή και της επίτευξης των ανωτέρω είναι ομάδα ή αξιωματούχος της, οι χρηματικές ποινές δεκαπλασιάζονται, η δε ομάδα (ή ομάδες) τιμωρείται με υποβιβασμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα
Το εκπληκτικό Μαρόκο απέκλεισε 3-2 στα πέναλτι τη «χλωμή» Ολλανδία και συνεχίζει στους «16» του Μουντιάλ
Συγκλόνισε ο Χάκπο των Ολλανδών καθώς σκόραρε αλλά δεν είχε το κουράγιο να πανηγυρίσει λόγω του προσωπικού του δράματος - Στους «16» πλέον το Μαρόκο θα βρει μπροστά του τον Καναδά
Ο άσος του Ολυμπιακού, Ayoub El Kaabi και οι συμπαίκτες του στην εθνική Μαρόκου ένα «κουβάρι» για την πρόκριση στους «16» σε βάρος της Ολλανδίας
6