Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολλανδία – Ελλάδα: Για το 2/2 η Εθνική μπάσκετ στα προκριματικά του Eurobasket 2025

Ολλανδία – Ελλάδα: Για το 2/2 η Εθνική μπάσκετ στα προκριματικά του Eurobasket 2025
Eurokinissi

Η Εθνική μπάσκετ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ολλανδία (20:30, Newsit.gr, ΕΡΤ3) για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Eurobasket 2025, θέλοντας να κάνει το ένα ακόμα βήμα πρόκρισης.

Με στόχο το να κάνει το 2x2 στα προκριματικά του Eurobasket 2025 και έτσι να πλησιάσει στην τελική φάση της διοργάνωσης, η εθνική μπάσκετ αντιμετωπίζει απόψε την Ολλανδία, στη Χάγη, για τη 2η αγωνιστική του 6ου προκριματικού ομίλου.

Μετά τη νίκη της με 72-64 επί της Τσεχίας στο ΣΕΦ την περασμένη Παρασκευή (23.02) -στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της- η “Γαλανόλευκη” αντιμετωπίζει μία πιο αδύναμη ομάδα και διεκδικεί το “διπλό”.

Ο Βασίλης Σπανούλης δε θα έχει στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο ματς τους Λαρεντζάκη, Μήτογλου, Παπανικολάου και Γουόκαπ. Το ντεμπούτο με την “επίσημη αγαπημένη” αναμένεται να κάνει ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Οι Ολλανδοί προέρχονται από την ήττα 98-94από τη Μεγάλη Βρετανία και θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη και να πανηγυρίσουν μια σημαντική νίκη. Κατά το παρελθόν, οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 23 φορές, με την ελληνική ομάδα να έχει επικρατήσει σε 19 ματς.

Η δωδεκάδα της Εθνικής: Καλαϊτζάκης, Ρογκαβόπουλος, Μωραϊτης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης, Τολιόπουλος, Μαντζούκας, Κουζέλογλου, Μήτρου-Λονγκ, Ζούγρης, Λούντζης και Χαραλαμπόπουλος

Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου, η Τσεχία υποδέχεται τη Μεγάλη Βρετανία στις 21:15. Οι Βρετανοί είχαν επικρατήσει της Ολλανδίας με 98-94 στην πρεμιέρα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις