Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 Τελετή Έναρξης: Όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 Τελετή Έναρξης: Όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016 διεξάγονται στη μακρινή Βραζιλία, ωστόσο κάθε 4 χρόνια, το μυαλό μας επιστρέφει στην Αθήνα το 2004 και την Τελετή Έναρξης, αλλά και αυτές του Πεκίνο και του Λονδίνου που ακολούθησαν. Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για το… τελετουργικό της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016.

H τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θεωρείται πλέον ως η μεγαλύτερη γιορτή κάθε 4 χρόνια. Κάθε πόλη που τους φιλοξενεί, μέσα από αυτή προσπαθεί να περάσει την ιστορία της στον υπόλοιπο κόσμο. Έχει πλέον καθιερωθεί οι τελετές να γίνονται Παρασκευή πριν το πρώτο Σαββατοκύριακο των Αγώνων.

Το πρωτόκολλο που ακολουθεί την τελετή είναι αυστηρό και θα το συναντήσουμε παντού το ίδιο. Έτσι:
– Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ΔΟΕ μαζί με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, υποδέχονται τον αρχηγό του κράτους που τους διοργανώνει μέσα στο στάδιο.
– Η παρέλαση των αθλητών. Πριν από κάθε αποστολή προηγείται μια ταμπέλα με το όνομα της συμμετέχουσας χώρας και η σημαία της. Η παρουσίαση γίνεται σύμφωνα με το αλφάβητο της διοργανώτριας χώρας. Εξαίρεση αποτελούν η Ελλάδα που πάντα εισέρχεται πρώτη στο στάδιο και η διοργανώτρια χώρα που εισέρχεται τελευταία.
– Ο λόγος του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, πάντα τελειώνει με την φράση “I have the honour of inviting…, President of the International Olympic Committee, to speak.”
– Ο λόγος του προέδρου της ΔΟΕ, πάντα τελειώνει με την φράση, , “I have the honour of inviting… (the Head of State) to proclaim open the Games of the… Olympiad of the modern era.”
– Ο αρχηγός του κράτους που κηρύσσει την έναρξη των αγώνων λέγοντας στην μητρική του γλώσσα τα παρακάτω “I declare open the Games of … (name of City) celebrating the … Olympiad of the modern era.” (πχ Κηρύσσω την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και τον εορτασμό της 28ης Ολυμπιάδος της σύγχρονης εποχής).
– Η Ολυμπιακή σημαία και ο Ολυμπιακός Ύμνος. Κατά την διάρκεια του Ολυμπιακού ύμνου, η σημαία εισέρχεται (οριζόντια) στο στάδιο και υψώνεται σε ιστό μέσα σε αυτό.
– Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και το άναμμα του βωμού. Αθλητές φέρνουν την Ολυμπιακή φλόγα μέσα στο στάδιο και δίνοντας ο ένας στον άλlον την δάδα τελικά ανάβουν τον βωμό.
– Ο όρκος των αθλητών και των κριτών.
– Απελευθέρωση περιστεριών (σημ. Μετά τους Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988 και τα περιστέρια που κάηκαν επειδή κάθισαν στον βωμό, ακολουθείται πιο ελεύθερο πρωτόκολλο. Στην Ατλάντα παιδιά κρατούσαν κοντάρια που πάνω είχαν χάρτινα περιστέρια, στην Αθήνα παιδιά με κλαδιά ελιάς εισήλθαν στο στάδιο).
– Ο ύμνος της διοργανώτριας χώρας
– Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ολυμπιακοί Αγώνες – Ρίο 2016: Αυτή είναι η ελληνική αποστολή!

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Το πρόγραμμα και οι ελληνικές συμμετοχές στον στίβο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε