Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποσύρεται η υποψηφιότητα της Βουδαπέστης

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η απόσυρση της Βουδαπέστης από τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2024.

Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών κατά της υποψηφιότητας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τους αντιτιθέμενους στη φιλοξενία των αγώνων στην ουγγρική πρωτεύουσα να ανακοινώνουν ότι ξεπέρασαν τις 266.000 υπογραφές, υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκούσαν μόλις 138.000 υπογραφές (το 10% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Βουδαπέστης) για να καταστεί υποχρεωτική η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης των αγώνων, Μπάλαζς Φούριες, δήλωσε απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή και παραδέχτηκε πως πολύ δύσκολα, πλέον, μπορεί η Βουδαπέστη να παραμείνει στη διαδικασία: «Νομίζω πως το πλοίο έχει ήδη σαλπάρει… Χάθηκε η ενότητα στην προσπάθεια διεκδίκησης κι αυτό μειώνει δραματικά τις πιθανότητες μας κόντρα στις υποψηφιότητες του Παρισιού και τους Λος Αντζελες.»

Αν τελικά αποσυρθεί η υποψηφιότητα της Βουδαπέστης, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα επιλέξει μεταξύ του Παρισιού και του Λος Αντζελες την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2024. Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου, στη Λίμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε