Τετάρτη, 29 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποφασισμένοι οι Ιάπωνες για τη διοργάνωση! “Η ανθρωπότητα θα νικήσει την πανδημία”

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποφασισμένοι οι Ιάπωνες για τη διοργάνωση! “Η ανθρωπότητα θα νικήσει την πανδημία”

Την πεποίθηση της Ιαπωνίας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν κανονικά και με ασφάλεια το καλοκαίρι toy 2021, εξέφρασε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα, μιλώντας στη συνέλευση των ηνωμένων Εθνών.

Η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 μετά την αναβολή τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε χθες στο μήνυμά του προς τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα.

Τον περασμένο Μάρτιο, μεσούσης της πρώτης κορύφωσης της πανδημίας, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Οργανωτική Επιτροπή “Τόκιο 2020” και η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσαν την αναβολή των Αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020, και την μεταφορά τους για το επόμενο έτος. Οι Αγώνες θα διατηρήσουν το όνομα τους “Τόκιο 2020”.

“Το καλοκαίρι του επόμενου έτους, η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σε μια απόδειξη ότι η ανθρωπότητα νίκησε την πανδημία”, δήλωσε ο Σούγκα στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα.

“Θα συνεχίσω να εργάζομαι επίμονα ώστε να σας καλωσορίσω σε Αγώνες που θα είναι ασφαλείς”, δήλωσε στην πρώτη ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη ως νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Ο Σούγκα ορκίστηκε πρωθυπουργός αυτόν τον μήνα μετά την παραίτηση του Σίνζο Άμπε λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πρότειναν χθες μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρότερης περιόδου ανοίγματος για χώρους προπόνησης και μείωσης του προσωπικού για τη λειτουργία προπονητικών κέντρων και της μείωσης του προσωπικού για την λαμπαδηδρομία. Διοργανωτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για τη μείωση του κόστους, την απλούστευση των Αγώνων και την προστασία των αθλητών και των θεατών από τον ιό.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, “Τόκιο 2020” Γιοσίρο Μόρι, τόνισε χθες ότι ο Σούγκα τον έχει διαβεβαιώσει πως η διεξαγωγή επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων είναι βασική του προτεραιότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις