Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γράφει ιστορία ο Χέσους Άνχελ Γκαρσία στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γράφει ιστορία ο Χέσους Άνχελ Γκαρσία στο Τόκιο
ΑΠΕ

Η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν στην Βαρκελώνη το 1992. Στο Τόκιο, ο Χέσους Άνχελ Γκαρσία, ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, πηγαίνοντας για 8η φορά στην καριέρα του στο κορυφαίο αθλητικό “ραντεβού”.

Θα κατέχει το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τον στίβο. Ο Χέσους Άνχελ Γκαρσία θα γίνει μέρος της… αθλητικής ιστορίας.

Ο 51χρονος Ισπανός αθλητής του βάδην αναμένεται να συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες για 8η φορά στην καριέρα του ξεπερνώντας τις 7 της θρυλικής Τζαμαϊκανής σπρίντερ, Μέρλιν Ότεϊ.

Οι προκρίσεις για το βάδην και μαραθώνιο, μέσω ranking για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, έχουν κλείσει, με τον Γκαρσία να είναι στην 65η θέση στα 50χλμ βάδην.Στο Τόκιο προκρίνονται οι πρώτοι 60 βάσει κατάταξης, ωστόσο επειδή υπάρχουν πάνω από τρεις Ιάπωνες (μέχρι τρεις συμμετοχές επιτρέπονται από κάθε χώρα), αλλά και από ορισμένες άλλες χώρες, ο Ισπανός βρίσκεται μέσα στους «60», που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση.

Ο Χέσους Άνχελ Γκαρσία τερμάτισε 10ος στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, το 1992 στη Βαρκελώνη, ενώ στο μετάλλιο έφτασε πολύ κοντά μία φορά, όταν τερμάτισε 4ος στα 20 χλμ. του Πεκίνο.

Οκτώ συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν άλλοι δέκα αθλητές. Εννέα “μετράει” ο Αυστριακός ιστιοπλόος, Χούμπερτ Ράουντασλ και ο Λετονός αθλητής της σκοποβολής, Αφανάσις Κούζμις.

Μοναδικός αθλητής με δέκα συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο Καναδός Ίαν Μίλαρ, στην ιππασία, έχοντας μάλιστα κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο το 2008, στο ομαδικό. Θα μπορούσε να έχει 11 συμμετοχές, εάν δεν υπήρχε το μποϊκοτάζ του 1980.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις