Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία – Διαμαρτυρίες στο Τόκιο (video, pics)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία – Διαμαρτυρίες στο Τόκιο (video, pics)
Reuters

Χωρίς πολλές… ζητωκραυγές, αλλά και αρκετές διαμαρτυρίες, ξεκίνησε την Πέμπτη (25.03.2021) στη Φουκουσίμα η λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία ξεκίνησε την.. τετράμηνη πορεία της αλλά και την αντίστροφή μέτρηση για την εκκίνηση των ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, που πήραν αναβολή κατά ένα έτος, λόγω του κορονοϊού.

REUTERS/Issei Kato

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφυγε από την Φουκουσίμα, χωρίς… τυμπανοκρουσίες, θα περάσει από 47 περιφέρειες της Ιαπωνίας και από τα χέρια περίπου 10.000 δρομέων, για να καταλήξει στις 23 Ιουλίου στο εθνικό στάδιο του Τόκιο.

REUTERS/Issei Kato

Σ’ όλη αυτή την πορεία θα υπάρχουν θεατές, ελεγχόμενοι, και φυσικά με μάσκες. Δεν λείπουν οι πινακίδες, προκειμένου να θυμίζουν στον κόσμο να κρατούν τα μέτρα προφύλαξης αλλά και αποστάσεις.

REUTERS

Ο πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέϊκο Χασιμότο, είπε μεταξύ άλλων:  «Η Ολυμπιακή Φλόγα θα είναι μια ακτίδα φωτός στο τέλος του σκοταδιού. Αυτή η μικρή φλόγα δεν έχασε ποτέ την ελπίδα και περίμενε αυτήν την ημέρα σαν ένα άνθος κερασιάς που θα ανθίσει».

 

Αν και δεν θα επιτραπούν ξένοι θεατές στα γήπεδα, για τον περιορισμό του κορονοϊού (άγνωστος ακόμα και ο αριθμός των θεατών που θα βρεθούν στα στάδια), ο κόσμος στην Ιαπωνία έχει ακόμα μεγάλους ενδοιασμούς και φόβους.

Μάλιστα, δεν λείπουν και τα άτομα που προχώρησαν σε πορεία, σε κεντρικό σημείο στο Τόκιο, κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώντας λάθος την πραγματοποίηση τους.

REUTERS/Ju-min Park
REUTERS/Ju-min Park

ΦΩΤΟ Reuters

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις