Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (27/7)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (27/7)

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Φράνσις Τιαφόε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και πήρε εύκολα την πρόκριση για τους “16” του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στον τρίτο γύρο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Ουμπέρ, με το παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για το πρωί (7:00) της Τετάρτης (28/7).

Από την πλευρά της, η Μαρία Σάκκαρη έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Ελίνα Σβιτολίνα, αλλά παρότι προηγήθηκε στο παιχνίδι, ηττήθηκε στη συνέχεια με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 4-6) και έμεινε εκτός στους “16” της διοργάνωσης.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε πίσω με μπρέικ και στα τρία σετ, αλλά έφερε… τούμπα το πρώτο και “πάλεψε” μέχρι τέλους στα άλλα δύο, έχοντας πολλά μπρέικ πόιντ, πριν “λυγίσει” από το Νο4 του ταμπλό και αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Εθνική Ελλάδας στο πόλο ανδρών έκανε φοβερή εμφάνιση κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, αλλά παρότι προηγήθηκε με 6-2, έμεινε τελικά στο 6-6, στο δεύτερο ματς της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά την εξαιρετική απόδοση και τη νίκη επί της Ουγγαρίας, η “γαλανόλευκη” του Θοδωρή Βλάχου έδειξε ξανά την ποιότητά της και μπορεί να ελπίζει ακόμη και για μετάλλιο στην Ιαπωνία.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έφτασε μία “ανάσα” από το να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε ένα πόντο μακριά από την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα του στους “16” του πινγκ πονγκ, αλλά – έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι – ηττήθηκε από τον Γιουνγκσίκ Τζεούνγκ με 4-3.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 3-1 κι είχε εξαπλό ματς μπολ στο πέμπτο σετ (!), αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Κορεάτης έκανε μία ασύλληπτη ανατροπή κι αφού κατάφερε να επιστρέψει από την κόλαση, έκανε εύκολα το 3-3. Στο καθοριστικό έβδομο σετ, ο Παναγιώτης Γκιώνης έκανε κατάθεση ψυχής, βρέθηκε ακόμα δύο φορές μία “ανάσα” από την πρόκριση, αλλά τελικά ο Κορεάτης ήταν αυτός που χαμογέλασε στο φινάλε.

Ο Αλέξης Ντανατσίδης αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά Τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καθώς ηττήθηκε από τον Καναδό Βαλουά Φορτιέ.

Ο Αλέξης Ντανατσίδης στη φάση των «32» των 81κ. δέχθηκε τρεις παρατηρήσεις, σε ένα παιχνίδι που οδηγήθηκε στον «ξαφνικό θάνατο», μιας και κανένας αθλητής δεν μπόρεσε να πάρει πόντο.

Στην ιστιοπλοΐα, ο Ιωάννης Μιτάκης βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης των Finn με 17 βαθμούς ποινής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πρώτη κούρσα και την 13η στην δεύτερη.

Η Βασιλεία Καραχάλιου υποχώρησε από την δεύτερη στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης στα Laser Radial Γυναικών με 48 βαθμούς ποινής, καθώς κατετάγη 21η στην 5η και την 6η ιστιοδρομία.

Ο Δημήτρης Μάρκος έκανε το δεύτερο καλύτερο χρόνο της καριέρας του στα 800 μέτρα ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει την πρόκριση από τα προκριματικά.

Με μεγάλη προσπάθεια ο 20χρονος κολυμβητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του με χρόνο 7:58.68, αλλά έμεινε στην πέμπτη θέση της σειράς τους και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Απόστολος Χρήστου έκανε φοβερή προσπάθεια στα 100 μέτρα ελεύθερου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά τελικά έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά, για μόλις 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Έλληνας κολυμβητής “άγγιξε” το πανελλήνιο ρεκόρ και περίμενε τα αποτελέσματα των υπολοίπων προκριματικών, για να μάθει τελικά ότι έμεινε στην 18η θέση.

Η ατυχία για τον Χρήστου ήταν ότι ο 16ος και τελευταίος αθλητής που προκρίθηκε στα ημιτελικά έκανε χρόνο 48.44 δευτερόλεπτα, έναντι 48.50 του ίδιου, που έμεινε τελικά εκτός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις