Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας με τα μετάλλια των Τεντόγλου – Πετρούνια (02/08)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας με τα μετάλλια των Τεντόγλου – Πετρούνια (02/08)
Reuters

Ημέρα μεταλλίων και ελληνικών προκρίσεων η σημερινή (02.08.2021) για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τεντόγλου και Πετρούνιας οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Πρόκριση για Στεφανίδη – Κυριακοπούλου στον τελικό του επί κοντώ. Πρωτιά στον όμιλο για Εθνική πόλο των ανδρών, μετά τη νίκη επί των ΗΠΑ.

Πολλά… χαμόγελα για την Ελλάδα έκρυβε η 11η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε καλύτερο άλμα στα 8,41 μέτρα στον τελικό του μήκους και ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου. Λίγες ώρες αργότερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων.

Διπλή ελληνική παρουσία θα υπάρξει στον τελικό του επί κοντώ γυναικών, καθώς η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασαν τα 4,55μ. και εξασφάλισαν θέση στον τελικό της Πέμπτης (5/8). Στον αντίποδα, η Ελένη Πόλακ δεν τα κατάφερε, καθώς έμεινε στα 4,40μ. και κατετάγη 19η.

Εκτός τελικού στα 200 μέτρα γυναικών έμεινε η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 9η στην 2η ημιτελική σειρά με επίδοση 23.38, κατετάγη 23η στο σύνολο και αποκλείστηκε.

Εκτός τελικού στη σφυροβολία ανδρών έμειναν οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης. Ο Φραντζεσκάκης κατετάγη 13ος στο α΄ προκριματικό γκρουπ με επίδοση 72,19 μέτρα και 25ος στο σύνολο, ενώ ο Αναστασάκης πήρε την δέκατη θέση στο β΄ προκριματικό γκρουπ με καλύτερη βολή στα 73,52 μέτρα και την 22η στο σύνολο.

Την πρώτη θέση στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά εξασφάλισε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε τις ΗΠΑ με 14-5 και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, αφήνοντας πίσω του Ιταλία και Ουγγαρία. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Τετάρτης (4/8, 09:30) το Μαυροβούνιο.

Στην καλλιτεχνική κολύμβηση, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου κατέλαβαν τη δέκατη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα του προκριματικού του ντουέτου με 88,1667 βαθμούς. Στον τελικό προκρίνονται τα δώδεκα ζευγάρια που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία αθροιστικά, μετά και το τεχνικό πρόγραμμα που θα γίνει αύριο (3/8, 13:30).

Τέλος, αναβλήθηκε για αύριο (3/8) το σημερινό πρόγραμμα της ιστιοπλοΐας, ελλείψει ανέμων. Σήμερα επρόκειτο να διεξαχθούν οι τελευταίες δύο κούρσες στα 470 των ανδρών, όπου μετέχουν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, καθώς και στα 470 γυναικών, όπου μετέχουν οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις