Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Νικ Κύργιος δεν θα πάει στο Τόκιο – Το σχόλιο για τις άδειες εξέδρες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Νικ Κύργιος δεν θα πάει στο Τόκιο – Το σχόλιο για τις άδειες εξέδρες
Reuters

Δεν θα εκπροσωπήσει την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Νικ Κύργιος δεν θα λάβει μέρος στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού. Η απόφαση για… άδειες εξέδρες έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

Ο Νικ Κύργιος επιβεβαίωσε σήμερα (9/7) ότι δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7-8/8), επισημαίνοντας ότι καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του, είχε η απόφαση για απαγόρευση προσέλευσης θεατών στην γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής, ο οποίος επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Αυστραλία μαζί με άλλους δέκα τενίστες και τενίστριες, διαμαρτυρήθηκε επίσης για τα μέτρα καραντίνας που επέβαλαν οι ιαπωνικές αρχές με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ είχε πει πρόσφατα, ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει στην διοργάνωση, χωρίς την παρουσία κοινού.

«Η ιδέα του να παίζεις σ΄ ένα άδειο γήπεδο δεν μου ταιριάζει. Ποτέ δεν συνέβη», έγραψε σχετικά ο Κύργιος (Νο 60 στην παγκόσμια κατάταξη) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα να στερήσω από έναν υγιή Αυστραλό αθλητή αυτήν την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα του».

Ο Κύργιος αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες έναν τραυματισμό στους κοιλιακούς, ο οποίος ήταν και ο λόγος που αποχώρησε από το Wimbledon, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση του, επεσήμανε: «Ήταν το όνειρό μου να εκπροσωπήσω την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ξέρω ότι δεν θα έχω ποτέ ξανά αυτήν την ευκαιρία, αλλά ξέρω τον εαυτό μου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις