Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παναγιώτης Γκιώνης έφτασε ένα πόντο μακριά από την πρόκριση, αλλά αποκλείστηκε

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παναγιώτης Γκιώνης έφτασε ένα πόντο μακριά από την πρόκριση, αλλά αποκλείστηκε

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έφτασε μία “ανάσα” από το να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε ένα πόντο μακριά από την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα του στους “16” του πινγκ πονγκ, αλλά – έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι – ηττήθηκε από τον Γιουνγκσίκ Τζεούνγκ με 4-3.

Ο Κορεάτης ήταν το φαβορί πριν τον αγώνα, ωστόσο ο Παναγιώτης Γκιώνης έκανε κατάθεση ψυχής και με μία τεράστια εμφάνιση τον έφτασε στα όρια του. Για την ακρίβεια, ο Γιουνγκσίκ Τζεούνγκ είδε τον αποκλεισμό με τα… μάτια του, αλλά κατάφερε με μία απίστευτη ανατροπή στο πέμπτο γκέιμ να επιστρέψει στο παιχνίδι και να φτάσει στη νίκη, σβήνοντας ουκ ολίγα ματς πόιντ του Παναγιώτη Γκιώνη.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 3-1 κι είχε εξαπλό ματς μπολ στο πέμπτο σετ (!), αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Κορεάτης έκανε μία ασύλληπτη ανατροπή κι αφού κατάφερε να επιστρέψει από την κόλαση, έκανε εύκολα το 3-3. Στο καθοριστικό έβδομο σετ, ο Παναγιώτης Γκιώνης έκανε κατάθεση ψυχής, βρέθηκε ακόμα δύο φορές μία “ανάσα” από την πρόκριση, αλλά τελικά ο Κορεάτης ήταν αυτός που χαμογέλασε στο φινάλε.

Τα σετ: 11-7, 7-11, 11-8, 12-10, 10-12, 6-11, 12-14.

Το 1-0 του Γκιώνη:

Το 1-1 του Κορεάτη:

Το 2-1 του Γκιώνη:

Το 3-1 του Γκιώνη:

Η απίστευτη χαμένη ευκαιρία για το παιχνίδι:

Ο διάλογος με τον προπονητή του:

Το φινάλε του θρίλερ:

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις