Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι τελικοί σε μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ γυναικών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι τελικοί σε μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ γυναικών
ΦΩΤΟ Reuters

Ώρα μεταλλίων στο Τόκιο σε μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ γυναικών στο Τόκιο, καθώς μετά το πόλο και το ποδόσφαιρο έγιναν και εδώ γνωστά τα ζευγάρια των τελικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την Κυριακή (8/8) θα κριθούν τα μετάλλια στα ομαδικά σπορ των γυναικών, καθώς σήμερα (6/8) έγιναν γνωστά τα ζευγάρια του τελικού σε τρία εξ’ αυτών.

Μπάσκετ

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ των γυναικών καθώς επικράτησε εύκολα της Σερβίας με 79-59. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν την Ιαπωνία -που επιρκράτησε της Γαλλίας- την Κυριακή (8/8). 

Βόλεϊ

Περίμεναν κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια οι αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας βόλεϊ γυναικών των ΗΠΑ, προκειμένου να πάρουν ρεβάνς για την ήττα τους απ’ τη Σερβία στον ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο (3-2 σετ, 18/08). Και στον πρώτο ημιτελικό του Τόκιο, «πλήρωσαν» τις Σέρβες με το ίδιο… νόμισμα, καθώς επικράτησαν πολύ εύκολα με 3-0 σετ κι έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής (08/08, 07:30).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συνάντησαν καμία δυσκολία στην Ariake Arena κόντρα στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες, είχαν εξαιρετική συμπεριφορά σε υποδοχή και σερβίς και απ’ το δεύτερο σετ πάτησαν «γκάζι» και μετέτρεψαν σε… περίπατο το ντέρμπι, παίρνοντας θέση για τον τελικό.

Με την Άντρεα Ντριούς σε καταπληκτική κατάσταση (17π., 12/32 επιθέσεις, 3 άσοι, 2 μπλοκ) οι Αμερικανίδες πήραν το πρώτο σετ με 25-19, έκαναν ακόμη πιο εύκολα το 2-0 (25-15) σε 22 λεπτά και είχαν όλες τις «απαντήσεις» στην τελική επίθεση της Σερβίας στο τρίτο σετ, το οποίο κατέκτησαν με 25-23. Εξαιρετική εμφάνιση (ειδικά στο τρίτο σετ) και για την Τζόρνταν Λάρσον (15π.), ενώ από την Σερβία ξεχώρισε η Τιάνα Μπόσκοβιτς (19π., 16/41 επιθέσεις, 3 μπλοκ).

Χάντμπολ

Την παρουσία της στον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά χάντμπολ γυναικών, όπως και ένα μετάλλιο, εξασφάλισε η «ασημένια» στους Αγώνες του 2016, Γαλλία. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 29-27 της Σουηδίας, στον ημιτελικό που διεξήχθη στο “Yoyogi National Stadium”.

Η ομάδα του Ολιβιέ Κρουμπόλζ άντεξε στην πίεση των αντιπάλων, διατηρώντας σε όλο το δεύτερο ημίχρονο μία διαφορά δύο τερμάτων. Πλέον η Γαλλία επικεντρώνεται στη μάχη του χρυσού, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Νορβηγία-Ρωσία. Η Σουηδία θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο, απέναντι στον ηττημένο του ίδιου ζευγαριού. Από τις «μπλε», 7 γκολ σημείωσε η Γκρέις Ζαντί Ντεουνά, ενώ από τη Σουηδία ξεχώρισε η Τζένι Κάρλσον με 6.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις