Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πανέτοιμοι για “μάχη” Μάρας, Μιλλούση και Πετρούνιας

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η ώρα της ενόργανης γυμναστικής έφτασε, καθώς αύριο ρίχνονται στη «μάχη» οι δύο Έλληνες γυμναστές και την Κυριακή η Ελληνίδα γυμνάστρια. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Βλάσης Μάρας και η Βασιλική Μιλλούση ολοκλήρωσαν την επίσημη προπόνηση τους στον αγωνιστικό χώρο της Ολυμπιακής Αρένας του Ρίο και πλέον μετρούν… αντίστροφα.

Η αρχή γίνεται το Σάββατο (06/08), με τον προκριματικό των ανδρών, όπου οι Πετρούνιας και Μάρας θα αγωνιστούν στον 1ο από τους τρεις ομίλους (16:30-19:00 ώρα Ελλάδας). Ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους θα παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα που τον έχρισε πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης σε Γλασκώβη και Βέρνη αντίστοιχα (συντελεστής δυσκολίας 6,80), με στόχο να εξασφαλίσει με επιβλητικό τρόπο το «εισιτήριο» για την προνομιούχο οκτάδα.

Ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο θα εκτελέσει πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,80, παρόμοιο μ? εκείνο που του είχε χαρίσει το ασημένιο μετάλλιο στους περσινούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Επιδίωξή του μία σωστή εκτέλεση, που θα του χαρίσει την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό, το μοναδικό «παράσημο» που λείπει από την πλούσια συλλογή του.

Στον ίδιο όμιλο με τους δύο Έλληνες θα αγωνιστούν, λίγα λεπτά νωρίτερα, και ορισμένοι από τους κυριότερους αντιπάλους τους, όπως ο Βραζιλιάνος «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι, καθώς και οι Ολλανδοί σπεσιαλίστες του μονόζυγου Έπκε Ζόντερλαντ, Τζέφρι Βάμες.

«Και τα δύο παιδιά πήγαν εξαιρετικά στην επίσημη προπόνηση στην Ολυμπιακή Αρένα. Ο Λευτέρης ήταν ασύλληπτος, αλλά και ο Βλάσης ήταν πολύ καλός. Ο Πετρούνιας ανέβηκε μαζί με τον Βραζιλιάνο Ζανέτι και τους Ολλανδούς αθλητές, αλλά δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Ο δικός μας έκανε κρίκους, ενώ οι άλλοι απλώς προσπαθούσαν να κάνουν κρίκους. Ακόμα και η έξοδός του ήταν καλή, μόλις που έσυρε το πόδι του για μερικά χιλιοστά. Με ανάλογη παρουσία στον προκριματικό, η επιτυχία είναι δεδομένη», δήλωσε ο προπονητής των δύο Ελλήνων, Δημήτρης Ράφτης και συνέχισε:

«Ο Μάρας είναι επίσης μια χαρά. Και στο σώμα και στο μυαλό. Δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, θα πάμε στον προκριματικό με συντελεστή δυσκολίας 6,80 που μπορεί να γίνει και 6,90, έτσι ώστε να πάρουμε ένα βαθμό από 15,200 και πάνω, που θα τον βάλει στον τελικό. Υπάρχουν γύρω στους 25 αθλητές με δυνατά προγράμματα και θα δείξει ποιοι θα τα καταφέρουν, γιατί έχει πολλή? τούμπα στο μονόζυγο. Αν πάντως ο Βλάσης κάνει μία καλή εκτέλεση, δεν θα παίξει ρόλο ούτε το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε σε πρωινό όμιλο, ούτε τίποτε άλλο. Θα πάρει αυτό που αξίζει».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής σχολίασε και τα προβλήματα της καθημερινότητας στο Ολυμπιακό Χωριό: «Έχουμε κάποια μικροπροβλήματα λειτουργικά, όπως υδραυλικές διαρροές, αλλά έρχονται και τα επιδιορθώνουν. Λίγο-πολύ παρουσιάζονται προβλήματα σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εδώ όμως είναι κάπως περισσότερα. Με λίγη υπομονή και χιούμορ, όλα ξεπερνιούνται. Σε σχέση με τον Απρίλιο, όταν είχαμε έρθει για το προ-ολυμπιακό test event της ενόργανης και είχαμε απογοητευτεί, οι Βραζιλιάνοι είναι πλέον πολύ πιο έτοιμοι και οργανωμένοι. Οι μετακινήσεις στο γυμναστήριο και οι συνθήκες προπόνησης είναι αυτές που πρέπει να είναι. Όλα κυλούν κανονικά, τουλάχιστον στο δικό μας άθλημα».

Τη σκυτάλη θα πάρει την Κυριακή (07/08) η Βασιλική Μιλλούση, η οποία έχει κληρωθεί να συμμετάσχει στον 4ο από τους πέντε ομίλους του προκριματικού των γυναικών (23:30 – 01:00 ώρα Ελλάδας). Η έμπειρη πρωταθλήτρια θα παρουσιάσει το ανανεωμένο πρόγραμμά της στη δοκό ισορροπίας, με συντελεστή δυσκολίας 6,20. Θα χρειαστεί μία «καθαρή» εκτέλεση, χωρίς μεγάλες αστάθειες και λάθη, για να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα.

Ταυτόχρονα με τη Μιλλούση, στην Ολυμπιακή Αρένα του Ρίο θα αγωνιστεί η πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ, με επικεφαλής τη δις παγκόσμια πρωταθλήτρια της δοκού -και τρις του σύνθετου ατομικού- Σιμόν Μπάιλς.

«Η Βασιλική είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η επίσημη προπόνηση στο πόντιουμ της Ολυμπιακής Αρένας πήγε καλά, δοκιμάσαμε με επιτυχία την καινούργια έξοδο στο πρόγραμμά της και είμαστε έτοιμοι για τον προκριματικό. Το πρόγραμμά της θα έχει βαθμό δυσκολίας 6,20, που μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερο. Θα συμμετάσχουμε σε μια δυνατή υποκατηγορία, μαζί με τις ΗΠΑ και την Ολλανδία, και υπάρχει πολύ δυνατό αγωνιστικό κλίμα εδώ στο Ρίο. Το είδαμε και στην επίσημη προπόνηση, το απόγευμα της Πέμπτης. Στους τελικούς θα περάσουν οι αθλήτριες που θα βρεθούν στη μέρα τους και θα εκτελέσουν το πρόγραμμά τους όπως πρέπει. Η Βασιλική μπορεί να είναι ανάμεσά τους, αν κάνει αυτό που ξέρει και μπορεί στη δοκό», δήλωσε ο προπονητής της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, Κώστας Χατζηζήσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε