Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρότρυνση στους Ιάπωνες για αποχή από Μαραθώνιο και βάδην

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρότρυνση στους Ιάπωνες για αποχή από Μαραθώνιο και βάδην
Reuters

Τα αγωνίσματα Μαραθωνίου και βάδην έχει αποφασιστεί να γίνουν στο Σαπόρο. Η τρέχουσα κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ιαπωνία, αναγκάζει τους Ιάπωνες αλλά και την ΔΟΕ να ζητήσουν από τον κόσμο να… μην παρακολουθήσει από κοντά τα δυο αθλήματα.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τοπικοί Ιάπωνες αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη (06.07.2021) ότι θα ζητούσουν από το κοινό να “αποφύγει” να παρακολουθήσει τον Μαραθώνιο ανδρών και γυναικών, καθώς και τους αγώνες βάδην, λόγω του κινδύνου για νέα κρούσματα της Covid-19.

Όλα τα αγωνίσματα Μαραθωνίου και βάδην έχει αποφασιστεί από την World Athletics και τη ΔΟΕ να γίνουν στο Σαπόρο, 800 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, λόγω της υπερβολικής ζέστης και υγρασίας στην ιαπωνική πρωτεύουσα την περίοδο των Αγώνων.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της Covid-19, θα είναι απαραίτητο να μειωθεί ο κίνδυνος κρουσμάτων κορονοϊού, περιορίζοντας την κυκλοφορία των θεατών. Αποφασίστηκε λοιπόν να ζητηθεί από το κοινό να μην παρακολουθήσει τους Αγώνες από την άκρη του δρόμου στο Σαπόρο» ανακοίνωσαν οι διοργανωτές και οι τοπικές αρχές.

Θυμίζουμε ότι ο Μαραθώνιος των γυναικών είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου και των ανδρών την τελευταία ημέρα των Αγώνων (08.08.2021). Η οργανωτική επιτροπή έχει ανακοινώσει ήδη ότι δεν επιτρέπεται η άφιξη φιλάθλων από το εξωτερικό, την ώρα που υπάρχουν προτάσεις για Τελετή Έναρξης.. κεκλεισμένων των θυρών.

Πληροφορίες ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις