Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προτεραιότητα σε Γαλλία και Αυστραλία για εμβολιασμούς αθλητών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προτεραιότητα σε Γαλλία και Αυστραλία για εμβολιασμούς αθλητών
Reuters

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, όπως είναι γνωστό, πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου. Γαλλία και Αυστραλία θα δώσουν τη δυνατότητα στους αθλητές τους, να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, πριν ταξιδέψουν για την Ιαπωνία.

Το «πράσινο φως» για να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό έχουν λάβει οι Γάλλοι αθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27.04.2021) το υπουργείο Αθλητισμού της χώρας, έξι εβδομάδες προτού γίνουν εμβολιασμοί σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών στη Γαλλία.

«Οι αθλητές και οι προπονητές που θα εκπροσωπήσουν τη Γαλλία στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν» ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του στο Reuters και πρόσθεσε: «Αυτός ο περιορισμένος πληθυσμός έως 1.400 άτομα, που αποτελείται από αθλητές και προπονητές, προσδιορίστηκε από το υπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τις Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές Επιτροπές και τον Εθνικό Οργανισμό Αθλητισμού».

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμοί, για όσους είναι πρόθυμοι να τους κάνουν, θα αρχίσουν αυτήν την εβδομάδα και θα τελειώσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Στη Γαλλία, άτομα ηλικίας 18-49 ετών θα είναι επιλέξιμα για εμβολιασμούς από τα μέσα Ιουνίου περίπου, όπως ανέφερε η κυβέρνηση.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού θα έχουν και οι Αυστραλοί αθλητές που θα ταξιδέψουν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές, προπονητές και αξιωματούχοι, μέλη της Ολυμπιακής (AOC) και Παραολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία.

«Θέλουμε να δούμε τους αθλητές μας να πηγαίνουν στο Τόκιο για να αγωνιστούν και μετά να επιστρέψουν στην Αυστραλία με ασφάλεια» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υγείας, Γκρεγκ Χαντ.

«Ενώ οι ευάλωτοι Αυστραλοί παραμένουν απόλυτη προτεραιότητα καθώς συνεχίζεται η διάθεση των εμβολίων, η κυβέρνηση κατανοεί την πίεση που αντιμετωπίζουν οι αθλητές καθώς πλησιάζουν οι Αγώνες του Τόκιο» δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού Ρότσαρντ Κόλμπεκ. «Θα είναι πολύ διαφορετικοί Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες, αλλά οι αθλητές μας αξίζουν την ευκαιρία να αγωνιστούν» είπε.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις