Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρατσιστικό παραλήρημα και αποκλεισμός – «Πιάσε τους οδηγούς καμήλας» φώναζε ο Γερμανός προπονητής

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρατσιστικό παραλήρημα και αποκλεισμός – «Πιάσε τους οδηγούς καμήλας» φώναζε ο Γερμανός προπονητής

Στην προσπάθεια του να “πουσάρει” τον Γερμανό ποδηλάτη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομοσπονδίας ποδηλασίας και προπονητής, Πάτρικ Μόστερ, χρησιμοποίησε κάποιους… τραγικούς χαρακτηρισμούς.

Ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομοσπονδίας ποδηλασίας (BDR) Πάτρικ Μόστερ, συνελήφθη από τον τηλεοπτικό φακό να χρησιμοποιεί ανεπίτρεπτες εκφράσεις, στην προσπάθεια του να εμψυχώσει τον αθλητή του, Νίκιας Αρντ, στη διάρκεια του τουρνουά των trials δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τη στιγμή που ο Γερμανός αθλητής περνούσε δίπλα του, ο Μόστερ… ξέφυγε, αφού άρχισε να του φωνάζει με ένταση «πιάσε τους οδηγούς καμήλας, πιάσε τους οδηγούς καμήλας! Πάμε!».

Να αναφέρουμε ότι ο Νίκιας Άρντ βρισκόταν πίσω από τον Αλγερινό, Αζεντίν Λαγκάμπ και τον Αμανουέλ Γκεμπρεϊτζαμπιέ από την Ερυθραία.

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε την ρατσιστική αντίδραση του Γερμανού αρχιπροπονητή, ο οποίος αποκλείστηκε από τους Aγώνες. Μάλιστα, ανακλήθηκε στην πατρίδα του και παύτηκε από τα καθήκοντά του.

«Η ηγεσία των γερμανικών ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αποφάσισε ότι ο Πάτρικ Μόστερ δεν μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του ως επικεφαλής της εθνικής ομάδας ποδηλασίας και θα επιστρέψει στη Γερμανία», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της ποδηλατικής ομοσπονδίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις