Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκάνδαλο με “μίζες” εκατομμυρίων και εμπλοκή του Δημάρχου του Ρίο ντε Τζανέιρο

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Στη Δικαιοσύνης της Βραζιλίας αναμένεται να λογοδοτήσει ο πρώην Δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς φέρεται να συμμετείχε σε σκάνδαλο με παράνομες αναθέσεις έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, έναντι εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο Εντουάρντο Πας, Δήμαρχος του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016, όταν και διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Βραζιλία, κατηγορείται για συμμετοχή σε σκάνδαλο με “μίζες” εκατομμυρίων, που αφορούσαν τα ολυμπιακά έργα.

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι λειτούργησε ευνοϊκά προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες αναθέτοντας διάφορα έργα που θα γίνονταν στην πόλη πριν και μετά το τέλος των Αγώνων, με τα περισσότερα από αυτά να μην πραγματοποιούνται ποτέ.

Υπάρχουν δύο στοιχειοθετημένες κατηγορίες για αναλήψεις δύο έργων, από συγκεκριμένη εταιρεία,έναντι 110 και 21 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ο Εντουάρντο Πας ισχυρίζεται πως όλα αυτά είναι ψευδή και αποτελούν μέρος του “πολέμου” που του κάνουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, λόγω της ανακοίνωσής του ότι κατεβαίνει ξανά υποψήφιος για τη Δημαρχία του Ρίο.

Στο παρελθόν πάντως το όνομά του έχει εμπλακεί ξανά σε σκάνδαλο που αφορούσε την ψηφοφορία για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη της Βραζιλίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις