Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τέλος η Εθνική Γαλλίας για Πάρκερ!

ΦΩΤΟ fiba.com
ΦΩΤΟ fiba.com

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία ήταν και η τελευταία του Τόνι Πάρκερ με το εθνόσημο στο στήθος. Ο πολύπειρος Γάλλος γκαρντ αποχώρησε από τους “τρικολόρ”, κάνοντας πράξη την απόφαση που είχε πάρει πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ γνώρισε βαριά ήττα από τη “φούρια ρόχα”, με αποτέλεσμα ο Πάρκερ να “αποχαιρετήσει” με τον χειρότερο δυνατό τρόπο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν ξεχνά την προσφορά του στην Εθνική Γαλλίας.

Ο Πάρκερ έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια, το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (2013), το ασημένιο στην αντίστοιχη διοργάνωση της Λιθουανίας (2011), όπως και δύο χάλκινα σε εκείνα της Σερβίας (2005) και της Γαλλίας (2015). Πλέον η επόμενη γενιά καλείται να καλύψει το τεράστιο κενό του Γάλλου γκαρντ, ο οποίος οδεύει προς τη δύση της καριέρας του.

Δείτε το μήνυμα του Τόνι Πάρκερ στο Facebook:

«Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, τον Βενσάν Κολέ και τη γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ για όλα αυτά τα χρόνια στους “μπλε”. Είμαι υπερήφανος που εκπροσώπησα τη Γαλλία. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους που πάντα μας στήριζαν. Ήταν μία εκπληκτική περιπέτεια! Ευχαριστώ»!

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε