Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρία νέα αγωνίσματα κολύμβησης στο Τόκιο 2020

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η ΔΟΕ έκανε εν μέρει δεκτές της προτάσεις της FINA για είσοδο νέων αγωνισμάτων στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, δίνοντας το “πράσινο φως” για τρία επιπλέον αγωνίσματα κολύμβησης στη διοργάνωση του 2020.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, στο Τόκιο θα κάνουν το Ολυμπιακό τους… ντεμπούτο τα 800μ. ελεύθερο ανδρών και τα 1.500μ. ελεύθερο γυναικών, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει και μικτό αγώνισμα, και συγκεκριμένα η “σκυταλοδρομία” 4Χ100μ. μικτή ομαδική, με τη συμμετοχή δύο ανδρών και δύο γυναικών από κάθε χώρα.

Στον αντίποδα, η ΔΟΕ απέρριψε την προσθήκη των σπριντ (50μ.) σε πρόσθιο, πεταλούδα και ύπτιο, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων αθλητών.

Στην… αναμονή παραμένουν επίσης οι καταδύσεις από μεγάλο ύψος (high diving) και το μικτό ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης, που ενδεχομένως να επανεξεταστούν στο μέλλον.

Σημαντική διαφοροποίηση θα υπάρξει και στην υδατοσφαίριση, με την αύξηση των γυναικείων ομάδων που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο από οκτώ σε δέκα. Προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση του αριθμού των αθλητών, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε η αντίστοιχη μείωση των ανδρικών ομάδων από 12 σε 10, είτε (το πιθανότερο) η μείωση του αριθμού των παικτών σε κάθε ομάδα, από 13 σε 11.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της FINA για αλλαγές στους κανονισμούς του αθλήματος, οι οποίες θα τεθούν προς ψήφιση τον Ιούλιο στη Βουδαπέστη, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Στις προτεινόμενες αλλαγές (που περιλαμβάνουν και άλλους, βασικούς, κανονισμούς, όπως το μήκος του αγωνιστικού χώρου, ο χρόνος επίθεσης και ο χρόνος αποβολής) αντιδρούν έντονα οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε