Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός: 20 χρόνια από το θρυλικό “έπος” της Ρώμης [pic, vids]

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο του Ολυμπιακού στη Ρώμη, αλλά και το πρώτο triple crown ελληνικής ομάδας στην ιστορία!

Η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα… δεν ξεχνιέται με τίποτα και ήρθε το 1997 στη Ρώμη. Ο Ολυμπιακός είχε στο πλευρό του 8.000 φιλάθλους του και στον ημιτελικό έκαμψε την αντίσταση της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, με 74-65, με 28 πόντους του Ρίβερς και τον Γιώργο Σιγάλα να περνά “χειροπέδες” στο μεγάλο αστέρι της Ολίμπια, Μάρκο Μίλιτς (πέτυχε μόνο 5 πόντους).

Το πρωί του τελικού με την Μπαρτσελόνα (είχε αποκλείσει τη Βιλερμπάν στον ημιτελικό), ο Ιβκοβιτς αποφάσισε να πάει τους παίκτες του στην παραλία της Όστια για να αποφορτιστούν, αντί για χαλαρά σουτ στο γήπεδο.

Εκείνο το βράδυ, ο ΜVP του φάιναλ φορ Ντέιβιντ Ρίβερς (με 54 πόντους στους 2 αγώνες) πήρε πάλι από το χέρι τον Ολυμπιακό και σημείωσε 26 πόντους απέναντι στους “μπλαουγκράνα” για το +15 του τελικού, (73-58).

ΦΥΣΙΚΑ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να ξεχάσει αυτή την ημέρα και έκανε σχετικό ποστάρισμα στo Facebook.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 7, Παπανικολάου 11, Γαλακτερός, Νάκιτς, Φασούλας 6, Τόμιτς 9, Tάρλατς 11, Βελπ 2, Ρίβερς 26

Μπαρτσελόνα (Αϊτο Ρενέσες): Χιμένεθ 16, Γιοφρέσα 9, Εστεγιέρ 3, Ρίβας 6, Αντρέου 2, Φερνάντεθ, Τζόρτζεβιτς 6, Μπος, Ντουένας 2, Καρνισόβας 14.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε