Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Η πιθανή “ερυθρόλευκη” τιμωρία!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης” σημαδεύτηκε από επεισόδια, τα οποία έγιναν μετά το τέλος του αγώνα. Βάσει του φύλλου αγώνα, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο.

“Με την λήξη του αγώνα κι ενώ κατευθυνόμασταν προς τα αποδυτήρια μας, δύο άνθρωποι χωρίς διακριτικά που βρίσκονταν έξω από την είσοδο των αποδυτηρίων μας, μας προπηλάκισαν λεκτικά και εμπόδιζαν την είσοδο μας εντός αυτών.

Μας εξύβρισαν με τις φράσεις «μας γαμ…τε σήμερα, τι κάνατε ρε και με την παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν και εισήλθαμε στα αποδυτήρια. Καμία άλλη παρατήρηση…”, αναφέρεται στο φύλλο αγώνα.

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 5ε. προβλέπεται πρόστιμο από 20.000 έως 150.000 ευρώ. Εάν τα επεισόδια που φέρονται να έλαβαν χώρα μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και αστυνομικών δυνάμεων χαρακτηριστούν “μεμονωμένα”, τότε προβλέπονται:

*Χρηματική ποινή 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου, εκτός των κερκίδων ή των αποδυτηρίων και του αγωνιστικού χώρου.

*Χρηματική ποινή 20.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στα αποδυτήρια, σε βάρος είτε μελών της φιλοξενούμενης ομάδας είτε μεταξύ οποιωνδήποτε άλλων παρευρισκομένων.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι ο παρατηρητής μιλάει για απώθηση, εξύβριση και απειλές κατά του δεύτερου παρατηρητή.

Αναλυτικά τι τιμωρίες ισχύουν σ’ αυτή την περίπτωση:

Σύμφωνα με το “Κεφάλαιο Ε: Ειδικά Πειθαρχικά Αδικήματα” του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, και πιο συγκεκριμένα στο Άρθρο 28 περί “Απειλών”, αναφέρονται τα εξής:

“Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από 1 έως τρία 3 έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και, γ. υποβιβασμός ομάδας”.

Το Άρθρο 29 περί “Βίας”, στην παράγραφο 1. αναφέρει:

“Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών”.

Η παράγραφος 4. προσθέτει: “Στις ως άνω περιπτώσεις, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμός ομάδας”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε